elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Durant l’estiu han continuat les intervencions de mantenimient i adequació en els centres educatius

Durant l’estiu han continuat les intervencions de mantenimient i adequació en els centres educatius
  • Entre altres actuacions, han estat en els CEIP Ausiàs March, Cronista Chabret, Victoria i Joaquín Rodrigo, Baladre i Vilamar per un valor de 70.000 euros

Des dels departaments d'Educació i Manteniment de l’Ajuntament de Sagunt, juntament amb el treball de MANCOLE-SAG, s’ha continuat realitzant durant l’estiu intervencions de manteniment i adequació en els centres d'educació infantil i primària del municipi per valor de 70.000 euros. Entre altres actuacions, les més rellevants, han estat en CEIP Ausiàs March, Cronista Chabret, Victoria y Joaquín Rodrigo, Baladre y Vilamar,a més d’altres intervencions en la resta de centres.

Així, en el CEIP Vilamar s'han reparat forjats, cobertes i baixants; en el Victoria i Joaquín Rodrigo, la reparació de la cornisa perimetral del centre. En el CEIP Ausiàs March, s'ha dut a terme la instal·lació de la comesa de gas per a la instal·lació de sistemes de recepció de gas en la cuina. També, en els CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo i CEIP Mediterráneo l'adequació per posar noves calderes de gas més eficients energèticament per part del departament de Manteniment.

D'altra banda, també a través del departament de Manteniment, s'han millorat els accessos al CEIP Cervantes, ampliant les voreres i eliminant obstacles que puguen afectar la mobilitat de l'alumnat i de les famílies.

Una altra intervenció ha sigut la instalació d’un nou menjador escolar en l'aulari d'infantil del CEIP Baladre executant les obres i la gestió administrativa pertinent. També n'hi ha intervencions en altres centres, com en el CEIP cronista Chabret per a protegir les estructures i finestrals de fusta.

El regidor d’Educació, Jose Manuel Tarazona, ha manifestat que: «Continuem invertint en l'educació i en els nostres col·legis per tindre-ho tot llest per l'inici de curs. Per tal de garantir que les aules de la nostra ciutat siguen espais segurs i saludables on prestar una atenció a l'alumnat 100% presencial en totes les etapes educatives». A més, el regidor s’ha adreçat a l’alumnat fent referencia al nou curs:  «Gràcies a l'excel·lent comportament dels xiquets i xiquetes el darrer curs, al treball del professorat i tota la comunitat educativa, les escoles són espais públics segurs i saludables. Desitge un nou inici de curs ple d'il·lusions per tots els xiquets i xiquetes, de trobades i retrobades, però amb responsabilitat i respectant sempre les normes que hi ensenyen les i els mestres i el professorat».

Cal indicar que en tots els centres s'ha dut a terme una neteja exhaustiva de les instal·lacions, prèvia a l'inici de curs 2021-2022, encara que s'ha vist alterada en alguns col·legis per les pluges torrencials dels últims dies que ha exigit tornar a netejar de nou, ja que en alguns centres, hi han hagut filtracions que s'han hagut d'esmenar. També s'han realitzat labors de jardineria en tots els centres.

Pujar