24 de novembre de 2020 24/11/20

Diversos sostres arrancats i arbres caiguts en col·legis de Sagunt obliguen a extremar l'alerta

Diversos sostres arrancats i arbres caiguts en col·legis de Sagunt obliguen a extremar l'alerta - (foto 1)
  • Antenes, tendals i rebles han caigut en diversos immobles, també el port ha patit desperfectes

MÉS FOTOS
Diversos sostres arrancats i arbres caiguts en col·legis de Sagunt obliguen a extremar l'alerta - (foto 2)
Diversos sostres arrancats i arbres caiguts en col·legis de Sagunt obliguen a extremar l'alerta - (foto 3)

La Policia Local de Sagunt continua rebent avisos d'incidències registrades en carrers i habitatges del municipi des de les 6 del matí, a causa de les fortes ratxes de vent que han arribat als 129 km/hora. A les nou patrulles que estan prestant servici als carrers se sumen les dotacions de Bombers i de Protecció Civil, encara que solament han sigut danys materials, no cal lamentar ferits.

Entre les incidències més rellevants que s'han produït destaca la caiguda de les plaques de la coberta de la piscina del Poliesportiu Municipal (internuclis) i la part superior del doble sostre de la Sala de musculació que ha volat, provocant el tancament d'estes instal·lacions. En el port marítim han patit desperfectes nombroses estructures de les carpes del moll nord.

Alguns centres escolars també han patit incidències, com la caiguda d'una placa del sostre del CEIP Baladre o la caiguda d'arbres en l'aulari infantil de La Pinaeta, a més de despreniments de cornises en San Pedro i Mediterrani. Així mateix, molts contenidors s'han desplaçat en vies públiques fins i tot colpejant cotxes, arbres i tanques publicitàries pròximes a la Residència Monte Arse han sigut arrancades pel vent, antenes i tendals han caigut en diversos immobles, nombrosos rebles d'edificis en Baladre han caigut, cables d'alta tensió han quedat solts al carrer Teodoro Llorente i bastides han patit desperfectes caient a les finques confrontants, entre molts altres avisos.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, explica que la situació és d'alerta taronja i demana a la ciutadania que extreme les precaucions, especialment respecte a qualsevol objecte que puga caure d'un edifici podent generar qualsevol tipus de problema. De la mateixa manera, Moreno sol·licita a tota la ciutadania que revise balcons i/o terrasses per a retirar qualsevol element que poguera volar i caure a la via pública provocant un possible accident i que eviten aquelles zones que puguen ser problemàtiques.

Quant a les previsions meteorològiques, que es poden consultar a través de la web d’Inforatge, està previst que el vent baixe la intensitat, però continuarà sent forta. Per a demà i el dimecres, 4 de març, continuarà el vent de ponent, però amb ratxes menys fortes, en general oscil·laran entre els 60-80 km/h. El dijous, 5 de març, està previst que arribe un front nuvolós ‘poc actiu’ que, a últimes hores del dia, podrà donar algun ruixat feble en el litoral i un poc més fort per l'interior. De nou el divendres tornarà el fort aire, mentre que per al cap de setmana està previst que es calme i el temps siga estable, tranquil i sense precipitacions.

Pujar