1 d’octubre de 2020 1/10/20

El divendres 7 de juny comença la IV edició del festival internacional Percumón

El divendres 7 de juny comença la IV edició del festival internacional Percumón - (foto 1)
  • El festival comptarà amb una gran desfilada de batucades, exposicions, tallers i concerts amb bandes

El pròxim divendres, 7 de juny, començarà la quarta edició del festival internacional de percussió, Percumón, que es desenvoluparà a Sagunt i el Port de Sagunt els dies 7, 8 i 9 de juny. A les 11 hores, el festival obrirà les portes fent lliurament de les acreditacions i, a les 19.30 hores, començarà l'espectacle amb la desfilada de Punkadeira, partint des de la plaça Cronista Chabret fins al Teatre Romà, on tindrà lloc a les 20.30 hores el concurs de batucades, els premis del qual entregarà Contemporània Europa. Durant la jornada, també es duran a terme exhibicions en les quals participarà Madame Baiao, Proyecto Raízes + Coro A tempo, Cafundó (bloco) yewandé & yemanjá i el grup de capoeiracandeias. Finalment, a les 23.30 hores es realitzarà una festa amb DJ en Puerto Ocio fins a les 6 del matí.

El dissabte 8 a les 10 hores tindrà lloc el taller ‘Dansa per a orishas’, per Adriana Portela (Bloco afro Didá), qui també oferirà el taller Samba Reggae a les 11 hores, per al qual s'espera una participació de 800 persones. Tots dos tallers es realitzaran en la plaça de la Concòrdia. Al mateix temps Ynesica & Allison Ab oferiran diversos tallers infantils per als més xicotets, en l'avinguda Mediterrani.

Després del menjar de les 14 hores, la següent activitat serà el documental ‘Diaspora da cultura percusiva de Bahia’ que tindrà una taula redona amb Albert Llobell, responsable del film, i Adriana Portela. El festival continuarà a les 19.30 hores amb la gran desfilada de batucades procedents de tot el món en l'avinguda Mediterrani, d'accés gratuït. Després del sopar de les 22 hores, a les 23 hores es realitzaran els concerts de Ayom, Koniré, Cafundó i l'exhibició Green Gos, en la plaça de la Concòrdia. I després, a les 3 hores, festa amb DJ en Puerto Ocio, amb entrada també gratuïta.

El diumenge 9 a les 10 hores Ezequiel Szusterman i el seu grup de percussió Cafundó impartiran el taller ‘Coreografia i alçament de surdo’ i Ezequiel Szusterman repetix a les 11 hores amb el taller ‘Samba Reggae’, en la plaça de la Concòrdia. A la mateixa hora, però en l'avinguda Mediterrani, Ynesica & Allison Ab tornaran a fer tallers infantils.

A les 13.30 h tindrà lloc el street stage, amb exhibicions d'escoles i grups al carrer, en la plaça de la Concòrdia i d'assistència gratuïta. Després del menjar de les 14 hores, a les 16 hores, tindrà lloc la clausura del festival.

L'abonament complet per al festival té un preu de 35 €. També hi ha disponible un abonament infantil per 20 € per a xiquets i xiquetes de fins a 11 anys que inclou tallers, zona d'acampada, entrada al Teatre Romà i samarreta. El preu de l'entrada per a les activitats en el Teatre Romà és de 8 € i gratuïta per als menors de 5 anys.

Pujar