elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un marroquí a Sagunt per captar combatents per a l'Estat Islàmic

Detingut un marroquí a Sagunt per captar combatents per a l'Estat Islàmic

    La Policia Nacional ha detingut en la ciutat valenciana de Sagunt a un home, de nacionalitat marroquina, i de 47 anys, acusat de captar a jóvens per a enviar-los a combatre a la guerra de Síria i l'Iraq. L'home difonia potent propaganda de l'Estat Islàmic i tenia, segons s'ha fet públic, un potent efecte de radicalització en el seu cercle més íntim.

    L'home, de caràcter asocial i reservat, únicament es relacionada amb persones de la seua religió i especialment amb els quals compartien el seu caràcter violent. L'ara detingut hauria enviat en 2014 a l'Iraq a un jove resident a Sagunt, també d'origen musulmà. Aquell jove va ser el responsable d'un atemptat que va costar la vida a 33 soldats i que va ferir a un bon numero de persones.

    Mort en aquell atemptat, era ovacionat per l'arrestat hui. Pertanyent a una xarxa de captació, utilitzava fortes mesures de seguretat per a difondre el seu missatge de terror i violència, i tenia com a objectiu captar a jóvens que, en poc temps, estigueren disposats a cometre assassinats i atemptats terroristes en favor del fallit califat islàmic.

    A estes hores la recerca seguix oberta, i sota la coordinació del Jutjat Central d'Instrucció número 1, i en coordinació amb l'Audiència Nacional, no es descarten noves detencions relacionades amb aquest aparell de captació i amb la difusió de propaganda yihadista en Internet. Després de més de 200 detinguts des de 2015, la Comunitat Valenciana ha sigut una de les regions on s'han practicat un bon nombre d'arrests. Així, Benetússer, Alacant, Gandia o Xeraco, han sigut municipis on s'ha detingut a persones relacionades amb el terrorisme yihasita.

    Pujar