elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Departament de Serveis Socials rep un reconeixement del Col•legi d'Advocats pel seu servei de mediació

El Departament de Serveis Socials rep un reconeixement del Col•legi d'Advocats pel seu servei de mediació
  • L'Il•lustre Col•legi d'Advocats de València va entregar este dijous el guardó amb motiu del Dia Europeu de la Mediació

El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt va rebre este dijous a la vesprada un reconeixement al seu servei de mediació per part de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, un guardó que entrega esta entitat, a través del seu Centre de Mediació (CMICAV) amb motiu del Dia Europeu de la Mediació.

El regidor delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, va recollir el guardó en la cerimònia de lliurament, organitzada per la Secció de Mediació-MASC de l'ICAV i el CMICAV, que es va celebrar en la sala d'actes del Col·legi i va estar conduïda per membres responsables de Mediació de la Junta de Govern com la presidenta de la Secció de Mediació-MASC de l'ICAV, Ana López, i la coordinadora del CMICAV, Ana Mir.

Sotoca ha agraït el reconeixement al Centre de Mediació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, que des de l'any 2012 presta els seus serveis en el municipi de Sagunt, i ha posat en valor «la seua gran professionalitat i coordinació amb els Serveis Socials municipals». Així mateix, ha assenyalat que «la mediació evita arribar a instàncies judicials, resolent els conflictes entre les persones i ajudant a trobar solucions beneficioses per als interessats. Des de l'Ajuntament de Sagunt considerem la mediació com un recurs molt important en la nostra societat que millora el benestar de la ciutadania».

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Departament de Serveis Socials col·labora amb el CMICAV oferint a la ciutadania del municipi un servei d'intermediació hipotecària i un altre de mediació familiar i comunitària. Respecte al servei d'intermediació hipotecària, este s'oferix en el despatx del Centre cívic quatre dilluns al mes de 16.30 a 19.30 hores. Este servei no sols tracta d'aquells impagaments derivats d'hipoteques, sinó a més mediacions en relació amb impagaments i cessaments d'arrendament. Quant al servei de mediació familiar i comunitària, este es realitza els dijous alternant a Sagunt i Port de Sagunt de 15.30 a 19.30 hores

Durant l'acte es va projectar un vídeo sobre la Mediació i es va presentar el manual pràctic dels MASC que pot servir d'informació i orientació a col·legiats i col·legiades per a conéixer i aplicar els mitjans de resolució de conflictes.

Posteriorment es va fer lliurament dels reconeixements per part del CMICAV als jutjats i entitats que any rere any han demostrat la seua confiança en este mètode de resolució de conflictes, tant a nivell intrajudicial com en el servei que es presta des dels punts d'atenció del programa de la Diputació de València, que també continuen apostant pel CMICAV i pels seus mediadors i mediadores.

Les altres institucions reconegudes, a més del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, van ser el Jutjat de 1a Instància núm. 15 de València, representat pel seu magistrat Juan Francisco Mejías; l'Oficina de l'OMIC de l'Ajuntament de Quart de Poblet, representada per Begoña Melero Ortega; el Departament dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Llíria; i Nous Espais de l'Ajuntament de Torrent, representat per Agustín Damiá.

L'acte va estar amenitzat amb l'actuació de Vicent Ginés, mediador, formador i il·lusionista, que va donar el toc més lúdic enllaçant l'il·lusionisme amb la mediació per a fer participar als i les assistents en diferents intervencions de màgia conegudes com La mediación es magia o La magia de la mediación.

 

Pujar