elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt actua contra una plaga d'àcars en la zona d’Almardà

El departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt actua contra una plaga d'àcars en la zona d’Almardà
  • L'Ajuntament realitza els tractaments en la via pública i coordina les actuacions en espais privats amb els veïns

MÉS FOTOS
El departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt actua contra una plaga d'àcars en la zona d’Almardà - (foto 2)

El Departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt ha actuat contra una plaga d'àcars en la zona costanera de la localitat, de la qual van alertar els veïns, tant en tasques d'organització com de coordinació. Els tractaments s'han dut a terme concretament al carrer Alzira d’Almardà.

El Consistori ha realitzat totes les actuacions per a les quals és competent en la via pública i ha coordinat juntament amb l'Associació de Veïns del barri les intervencions en els espais privats per acabar amb els focus, ja que en estos espais són els residents els qui han de contractar amb una empresa les actuacions.

Inicialment, l'Ajuntament va rebre un avís de la presència d'àcars en una propietat privada a la fi del mes de juliol. Els tècnics de l'empresa encarregada del control de plagues, Laboratorios Lokímica, van revisar la incidència i van detectar una gran acumulació d'àcars en els habitatges. Malgrat tractar-se d'una plaga no sanitària, des del Departament de Sanitat es va decidir actuar per donar una solució al problema.

Per això, els equips de l'adjudicatària han realitzat labors de sanejament en el solar afectat, acompanyades de tractaments en les zones públiques, de responsabilitat municipal, per la qual cosa ha sigut necessari tancar els carrers afectats. Estes accions han de completar-se amb les actuacions en les parcel·les privades, que competixen als seus propietaris, perquè l'actuació realitzada en la via pública siga efectiva. Els veïns han sigut degudament informats.

En eixe sentit, el regidor delegat del departament de Sanitat, Javier Timón, es va traslladar a la zona per interessar-se pel cas i coordinar amb els residents les accions conjuntes que resolguen la situació i recordar als afectats que, sense els tractaments en els seus propis habitatges, les possibilitats d'acabar amb el problema es reduïxen. Per eixa raó, s'han realitzat diverses reunions per a determinar la data dels tractaments més convenient per al veïnat. Tot això dins dels terminis de temps lògics i atesa la salut pública de la ciutadania, amb la finalitat d'evitar la proliferació d'àcars en les zones tractades.

Pujar