elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament d'Educació edita la guia d'orientació educativa Què pots fer després de 4t d'ESO?

El departament d'Educació edita la guia d'orientació educativa Què pots fer després de 4t d'ESO?
  • En el manual es detallen les diferents opcions de les quals disposa l'alumnat, amb l'objectiu d'orientar els alumnes de 4t d'ESO, en la presa de decisions sobre l'elecció dels seus futurs itineraris formatius acadèmics o professionals

MÉS FOTOS
El departament d'Educació edita la guia d'orientació educativa Què pots fer després de 4t d'ESO? - (foto 2)

El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt ha editat la guia d'orientació educativa Què pots fer després de 4t d'ESO? adaptada al present curs acadèmic. El manual com altres anys, és un quadern dirigit a l'alumnat que finalitza l'ESO i té com a finalitat orientar l’alumnat en la presa de decisions sobre l'elecció dels seus futurs itineraris formatius acadèmics o professionals.

Es tracta d'una completa guia editada pel departament d’Educació, el contingut de la qual, per altra banda, ha sigut elaborat pel Seminari de Psicopedagogues i Psicopedagogs dels centres educatius de secundària de la comarca del Camp de Morvedre, així com per orientadors i orientadores. El quadern recull les possibilitats que tenen els i les estudiants de quart de l'ESO quant a itineraris i alternatives formatives.

En el manual es detallen les diferents opcions de les quals disposa l'alumnat que ha finalitzat el quart curs d'Educació Secundària: les diverses modalitats de batxillerat, l'accés a la universitat i els graus, les opcions de formació professional, els ensenyaments de règim especial i les beques, així com altres estudis professionals dins de l'àmbit de diferents administracions i institucions públiques o privades.

El quadern s'ha repartit entre l'alumnat dels diferents instituts i centres educatius del municipi que impartixen l'ESO i altres departaments de l'Ajuntament. També està disponible telemàticament en format digital perquè totes les famílies i persones interessades, puguen consultar-lo a través de terminals electrònics en el següent enllaç: www.sagunto.es/media i www.sagunto.es/va/ajuntament/.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, considera que «des de l'ajuntament, dintre del projecte de ciutat educadora volem ajudar els joves que estudien 4t d'ESO en la seua presa de decisions. Cal dir que és una etapa prou transcendent de la seua vida i tenir una adequada informació i orientació és substancial perquè prenguen la decisió òptima. En tot cas, com que també poden sorgir dubtes, els i les estudiants poden consultar als seus tutors, tutores o al departament d'orientació dels seus centres educatius de secundària, als quals des d’aquí vull agrair-los el seu esforç per la realització d'aquest manual. Una eina més que contribueix a aixecar Sagunt, com a ciutat educadora».

D'altra banda, des del Seminari de Psicopedagogues i Psicopedagogs indiquen que l'objectiu és que la informació que està recollida en el quadern, arribe tant a pares i mares com a alumnes, que es troben en un moment molt important i que és clau pel seu desenvolupament personal, formatiu i professional.

Pujar