elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La delegació de Turisme participarà en la Fira de les Comarques a València este cap de setmana

La delegació de Turisme participarà en la Fira de les Comarques a València este cap de setmana
  • La fira, que reuneix l'oferta de productes i destinacions turístiques de les comarques valencianes, torna en format presencial. Sagunt presentarà les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs del Camp de Morvedre, que es duran a terme del 4 al 10 d'octubre

MÉS FOTOS
La delegació de Turisme participarà en la Fira de les Comarques a València este cap de setmana - (foto 2)

La delegació de Turisme de Sagunt participarà en la Fira de les Comarques que se celebra a València este cap de setmana en la Plaça de l'Ajuntament amb un estand juntament amb Canet d'en Berenguer i la comarca del Camp de Morvedre.

L'objectiu d'este estand és donar difusió als nous fullets amb la imatge del Camp de Morvedre i, també, posar en valor els recursos de la nostra ciutat que ja s'han anat potenciant des del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, també gestionat per la delegació de Turisme. Així mateix, també es presentaran les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs del Camp de Morvedre, que es duran a terme del 4 al 10 d'octubre.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que «la Diputació de València demostra una vegada més eixa preocupació per l'àmbit local». Sagunt participa juntament amb Canet d'en Berenguer, «atés que tenim una oferta conjunta molt potent, i que per tant considerem que és un bon pack que poder vendre i explicar a totes les persones que s'acosten a conéixer una mica més les comarques de la província».

La Fira de les Comarques de la Diputació de València torna al format presencial després del parèntesi a causa de la pandèmia. El certamen organitzat per l'àrea de Turisme de la corporació provincial sota la marca València Turisme se celebrarà el cap de setmana del 24 al 26 de setembre.

Moreno ha indicat que «estarem ací, promocionant el nostre municipi, parlant de tota la nostra riquesa i animant a que les diferents persones i futurs turistes vinguen a conéixer-nos. Gràcies a iniciatives com esta generem més economia, ocupació i, per tant, millorem les condicions del nostre municipi».

Amb un format dinàmic i professional, la Fira de les Comarques concentrarà des de la vesprada del divendres fins a la del diumenge l'àmplia oferta de productes i destinacions turístiques de les comarques valencianes.

El certamen es distribueix en dos grans espais amb prop de 85 expositors en total. En el primer, el protagonisme és per als municipis i mancomunitats, que mostren la seua oferta cultural i gastronòmica. En el segon, tenen cabuda empreses turístiques i entitats locals. En el seu conjunt, la Fira organitzada per la Diputació ofereix als visitants demostracions i actuacions de tota mena, des de showcookings en directe fins al folklore representatiu de les poblacions valencianes.

El públic interessat podrà visitar la Fira de les Comarques este divendres 24 de setembre, de 17 a 21 hores; el dissabte dia 25, de 10 a 15 hores i de 16.30 a 21 hores; i el diumenge 26, de 10 a 15 hores i de 16.30 a 20 hores.

Jornades Gastronòmiques de l'Arròs del Camp de Morvedre

L'arròs és el producte més característic de la gastronomia valenciana, i moltes de les receptes de la comarca del Camp de Morvedre inclouen este cereal com a ingredient.

En cuina és un producte molt versàtil, podent-lo emprar tant en plats salats com dolços, fins i tot en els últims anys ha servit per a elaborar begudes com la beguda vegetal d'arròs o licor crema. Les zones humides de la costa de la comarca van ser temps arrere camps d'arròs, i encara que no seguisca el seu cultiu en l'actualitat la tradició d'antany conflueix hui dia amb les receptes més avantguardistes. Estes jornades permetran als locals de restauració oferir una varietat de receptes al voltant d'este producte.

Durant les jornades es podran degustar alguns plats populars de la comarca a base d'arròs: arròs a banda, al forn, caldós, sec i negre. També, arròs a la comediana, arròs al forn amb bacallà, arròs de vigília i paella de carn, amb conill, amb ànec, amb pilotes, de peix, de marisc, de verdures, mixta, amb caragols…

Els restaurants participants seran: en representació d'Algar de Palància, el Restaurant Dalt; per Canet d'en Berenguer, El Sarao de Canet, l'Hotel Chispa, la Sarabel·la i el Restaurant SAOCO; de Faura, El Gat Negre; de Torres Torres, el Restaurant Torres Torres; i, finalment, pel municipi de Sagunt participen Cyrus Dad Restaurant, Restaurant i copes Le Fou, Candela Restaurant, Cala Queralt Arroseria, Cala LlaiBlue, Caliza Pool Bar i El Espigón.

Pujar