4 de juny de 2020 4/6/20

La delegació de Sanitat i Consum de Sagunt forma a cossos de seguretat en intervenció amb animals descontrolats o perillosos

La delegació de Sanitat i Consum de Sagunt forma a cossos de seguretat en intervenció amb animals descontrolats o perillosos - (foto 1)
  • Este curs capacita els agents a millorar les seues actuacions amb animals salvaguardant el seu benestar

MÉS FOTOS
La delegació de Sanitat i Consum de Sagunt forma a cossos de seguretat en intervenció amb animals descontrolats o perillosos - (foto 2)
La delegació de Sanitat i Consum de Sagunt forma a cossos de seguretat en intervenció amb animals descontrolats o perillosos - (foto 3)
La delegació de Sanitat i Consum de Sagunt forma a cossos de seguretat en intervenció amb animals descontrolats o perillosos - (foto 4)

La Regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la Policia Local i del Centro de Adiestramiento K9, ha dut a terme este matí un curs per al personal de les Forces i Cossos de Seguretat de la comarca, amb la finalitat de millorar les actuacions dels agents quan han d'enfrontar-se a situacions amb animals descontrolats o perillosos. Esta iniciativa està destinada als diferents agents i efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Rural i Protecció Civil, que han rebut una formació teoricopràctica.

El curs ha sigut impartit gratuïtament per Javier Cano, del Centro de Adiestramiento València K9, a un total de 39 agents i voluntaris. La part teòrica s'ha desenvolupat en la seu del Consell Agrari i la pràctica en l’esmentat centre, situat en el terme de Sagunt.

Esta formació està composta per quatre mòduls i pretén formar sobre normes d'actuació davant animals descontrolats i agressius. També inclou un apartat de demostració de detecció d'explosius i narcòtics.

En esta jornada han participat per part de l'Ajuntament de Sagunt 14 agents de la Policia Local, 9 de la Guàrdia Rural i 4 membres de Protecció Civil. A més, 7 del Cos Nacional de Policia, 1 de la Guàrdia Civil, 2 de la Policia Local de Quart de les Valls i 2 de la Policia Local de Canet d'En Berenguer.

A esta sessió han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Sanitat, Javier Timón; la delegada de Policia Local, Natalia Antonino i la delegada del Consell Agrari, Gloria Parra.

L'alcalde ha declarat que este curs va en la línia de donar eines perquè es puga prestar un millor servei a la ciutadania pensant també en el benestar animal. Així mateix, ha explicat Moreno: «Este curs va de com tractar amb els animals descontrolats, com reaccionar, quins són els protocols i a millorar les actuacions. Per això, l'objectiu seguix una doble finalitat, d'una banda salvaguardar la nostra seguretat i, d'altra banda, aconseguir el control animal». També, l'alcalde ha aprofitat per a dir que este curs està emmarcat també dins de l'estratègia que seguix l'Ajuntament de Sagunt de donar suport als seus diferents cossos de seguretat.

D'altra banda, Moreno ha agraït a tots la participació en esta formació i al Centro de Adiestramiento València K9 per la seua col·laboració i les facilitats que han donat per a dur avant esta iniciativa. Així que, per això, i perquè esta actuació millora el dia a dia de les persones, l'alcalde ha entregat a Javier Cano un diploma per a agrair la seua predisposició i disponibilitat.

El regidor de Sanitat, Javier Timón ha destacat l'alta participació del curs formatiu, ja que segons ha declarat: «Este curs va dirigit també a salvaguardar la vostra integritat en aquelles situacions en les quals es tracta amb alguna mena d'animal perillós i en segon lloc per una altra qüestió que per a nosaltres és fonamental que és que es tinga en compte també el component tan important en estes actuacions que és el de salvaguardar el benestar animal». També, Timó ha agraït al comissari principal cap, Rafael de Manuel; a la delegada de Policia Local, Natalia Antonino; a la presidenta del Consell Agrari, Gloria Parra i al cap del servei de Guàrdia Rural, José María Martínez, per la coordinació i col·laboració per a organitzar este curs. Així mateix, el delegat ha subratllat la presència de l'alcalde, Darío Moreno, per reforçar el treball que es realitza en el departament i el compromís amb el benestar animal.

Pujar