28 d’octubre de 2020 28/10/20

La Delegació d'Hisenda facilitarà, encara més, el fraccionament del pagament dels tributs municipals de Sagunt

La Delegació d'Hisenda facilitarà, encara més, el fraccionament del pagament dels tributs municipals de Sagunt - (foto 1)
  • La proposta de modificació de l'Ordenança Fiscal ha sigut secundada per majoria per PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Ciudadanos

Este matí la Delegació d'Hisenda ha portat a la Comissió d'Hisenda la modificació de l'Ordenança Fiscal de gestió, recaptació i inspecció dels tributs i ingressos municipals.

Esta ordenança ha sigut modificada en un extrem molt significatiu per la ciutadania, ja que, segons assenyala la delegada d'Hisenda, Gloria Parra, durant l'Estat d'alarma es va poder observar que hi havia una gran part de la ciutadania que havia acumulat deutes amb l'Ajuntament de Sagunt pels seus tributs municipals i que es veia en la incapacitat de fraccionar-los perquè els límits per accedir a este fraccionament eren excessivament elevats. «Estem parlant que en l'ordenança anterior el límit per fraccionar el deute que es té en període voluntari era de 800 euros, és a dir, que el deute havia de ser major a 800 euros per poder accedir al fraccionament del deute en període voluntari», ha puntualitzat Gloria Parra.

Després de diferents reunions en el departament de Tresoreria, Recaptació i Gestió Tributària es va arribar a l'acord de rebaixar este límit per donar així facilitats a la ciutadania i que, encara que tinguen un deute d'una quantia inferior tinguen dret a fraccionar-la. «Ara la proposta és de 400,01 euros, amb la qual cosa, a partir d’este deute es podrà accedir a fraccionar-la sense cap mena de problema. Sempre parlant del període voluntari», assenyala Parra. En canvi, en període executiu, anteriorment l'ordenança recollia que, a partir de 200 euros, el subjecte tributari podia accedir també al seu fraccionament i ara «hem volgut suavitzar també este límit i l'hem rebaixat a 100 euros en període executiu. D'esta manera, aquella persona que tinga un deute en període executiu a partir de 100 euros, també podrà accedir a este fraccionament».

Amb tot això, des de la delegació d'Hisenda, pretenen flexibilitzar i donar les màximes facilitats a la ciutadania, «l'administració ha de tindre esta elasticitat per poder donar solucions d'una manera àgil a la ciutadania. Amb la modificació d'esta ordenança considerem, per a l'època que estem travessant, que estem donant a la ciutadania una ferramenta que li serà molt útil», ha manifestat la regidora d'Hisenda.

Cal destacar que esta proposta a la Comissió d'Hisenda ha sigut dictaminada favorablement per majoria ja que ha tingut el suport de PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Ciudadanos. Una vegada dictaminada, s'emportarà al pròxim ple, que se celebrarà l'últim dia de mes. «Esperem que compte amb tot el suport del consistori perquè, en definitiva, és una mesura que facilita a la ciutadania i li dóna una ferramenta per al pagament dels seus tributs municipals», ha finalitzat Gloria Parra.

Pujar