26 de maig de 2020 26/5/20

Darío Moreno assistix a la XIII Assemblea General de la Xarxa de Ciutats pel Clima

Darío Moreno assistix a la XIII Assemblea General de la Xarxa de Ciutats pel Clima - (foto 1)
  • A la reunió, celebrada dilluns 9 de març a Madrid, assistiren més de 100 ciutats per tal d’establir objectius comuns o compartir ferramentes i projectes en l’àmbit del clima, entre d’altres

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va assistir dilluns, 9 de març, a la XIII Assemblea de la Xarxa Española de Ciutats pel Clima (RECC) celebrada a Madrid i que s’inscriu dins de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La finalitat d’este encontre era la d’establir objectius comuns o compartir ferramentes i projectes en l’àmbit del clima entre les ciutats participants, així com, segons ha explicat l’alcalde, per a explicar els diferents problemes que s’hi troben i per a establir una sola veu a l’hora de fer qualsevol reclamació en l’àmbit del canvi climàtic i que consideren essencial per a la sostenibilitat i la supervivència del planeta i de la societat.

En este congrés, «hem parlat d’energia, de l’increment del nivell del mar o de la utilització de l’aigua i també hem compartit quines són les preocupacions per part de Sagunt», ha declarat Moreno. Altres assumptes que s’hi van tractar van ser la mobilitat o aspectes per a lluitar contra el canvi climàtic «i que són importants si realment volem arribar a fer una societat sostenible el dia de demà».

L’Assemblea General, màxim òrgan de govern de la RECC que es reunix amb caràcter ordinari una vegada a l’any, va estar moderada pel president de la RECC i alcalde de Sevilla, Juan Espadas. En esta ocasió, van participar més de 100 ciutats i entre els punts de l’ordre del dia destaquen l’aprovació dels vocals del Consell de Govern per al mandat 2019-2023 i la definició del pla de treball.

En acabar, es va celebrar una taula de debat sobre l’Emergència Climàtica en les Ciutats després de la COP25 on van participar el responsable de Relacions Internacionals de la Comissió Europea, Germán Esteban; el director d’Estalvi i Eficiència de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia, Pedro Prieto, i el subdirector general de Coordinació d’Accions davant el Canvi Climàtic de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Eduardo González.

Sagunt es va adherir a la Xarxa Española de Ciutats pel Clima quan al març de 2005 el Ple de la Corporació Municipal així ho va aprovar per unanimitat.

Pujar