elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cultiu de la xufa s'ha iniciat de manera experimental en 4 fanecades del terme municipal de Sagunt

El cultiu de la xufa s'ha iniciat de manera experimental en 4 fanecades del terme municipal de Sagunt
  • Hui s'han plantat en un camp de 4 fanecades i des del Consell Agrari s'està investigant la possibilitat que esta siga l'alternativa a camps abandonats o no rendibles

MÉS FOTOS
El cultiu de la xufa s'ha iniciat de manera experimental en 4 fanecades del terme municipal de Sagunt - (foto 2)

La regidora i presidenta del Consell Local Agrari, Gloria Parra, ha anunciat que des de fa uns mesos es treballa en la possibilitat de cultivar xufa en alguns camps del terme municipal de Sagunt amb la coordinació de la Comunitat de Regants de Sagunt. «Ja s'han cultivat 4 fanecades i estem investigant esta via perquè siga l'alternativa als camps abandonats perquè, entre altres motius, la taronja no haja sigut rendible» ha explicat la regidora.

Segons ha explicat la delegada «portem mesos en comunicació amb productors de xufa i finalment malgrat que s'havia vist un poc alentida l'operació per l'Estat d'Alarma finalment s'ha pogut cultivar en un dels camps del nostre terme municipal». Entre els motius de seleccionar la xufa perquè siga cultivada a Sagunt es troben l'alta rendibilitat del producte o la dificultat del seu robatori per ser un tubercle que creix baix terra, com ha explicat la regidora i corroborat l'alcalde.

A més, és un producte amb denominació d'origen molt pròxima, per la qual cosa Sagunt podria sol·licitar l'entrada a eixa denominació amb el terreny ja aplanat. «Així és que esperem que la nostra terra siga l'apropiada per al cultiu d'este tubercle i que este projecte vaja endavant» ha declarat la regidora.

D’altra banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, que també ha visitat la plantació, ha qualificat de molt bona notícia esta iniciativa ja que a més de que el cultiu de la xufa reunix moltes característiques positives «pot ser una eixida a molts d'eixos camps i horts que s'estan quedant sense treballar». A més, el primer edil ha insistit que «creiem que tota aposta per una agricultura de futur és interessant i per això continuarem avançant cap a eixa i altres alternatives per a intentar donar un nou aire als nostres camps i a la nostra agricultura que considerem una part essencial de la nostra economia».

Pujar