23 de novembre de 2020 23/11/20

Continua el Festival Mésquemurs amb una intervenció col·lectiva de cinc artistes locals

Continua el Festival Mésquemurs amb una intervenció col·lectiva de cinc artistes locals - (foto 1)
  • El duel col·laboratiu entre grafiters substituix a la tradicional exhibició per evitar grans aglomeracions

El Festival d'Art Urbà MésqueMurs, organitzat per la regidoria de Joventut i Infància, continua este cap de setmana amb una exhibició de grafiti que tindrà lloc el dissabte, 19 de setembre, a partir de les 17 hores en la plaça Cronista Chabret del nucli de Sagunt. Es tracta de la iniciativa “Graffusió”, una intervenció artística col·lectiva en la qual participaran cinc grafiters/es locals, Bichos, Tima, Vega, Fose i Dilm, coordinat per un dels principals artistes d'art urbà de Sagunt, Bize.

Per a l'exhibició s'han previst cinc llenços i cadascun dels artistes tindrà 30 minuts per pintar-ho. Passada esta mitja hora, i en direcció de les agulles del rellotge, cada artista passarà al llenç de la seua esquerra, per continuar pintant sobre el treball anterior de l'altre artista. La temàtica és lliure i, al final, tots els grafiters/es hauran pintat en els cinc llenços. Per concloure, tindran un temps per retocar o afegir i donar per conclosos els cinc treballs, que s'exposaran al Casal Jove del Port de Sagunt.

Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «aquesta Graffusió ve a substituir la tradicional exhibició que féiem tots els anys, en la qual més de 40 artistes amateur pintaven algun gran espai, com l'estació de tren o un poliesportiu. No obstant això, donades les circumstàncies sanitàries i per evitar grans aglomeracions de gent, hem preferit fer alguna cosa amb menys artistes. En este cas, es tracta d'una espècie de duel entre grafiters/es, però amb un aspecte col·laboratiu, ja que tots pintaran en tots els quadres».

 

Pujar