31 de maig de 2020 31/5/20

El Consorci Palància Belcaire posa en marxa la campanya ‘Som capaços de tot si reciclem en equip’

El Consorci Palància Belcaire posa en marxa la campanya ‘Som capaços de tot si reciclem en equip’ - (foto 1)
  • Esta iniciativa té com a objectiu promoure i millorar la recollida selectiva dels residus domèstics

MÉS FOTOS
El Consorci Palància Belcaire posa en marxa la campanya ‘Som capaços de tot si reciclem en equip’ - (foto 2)

El Consorci Palància Belcaire del Pla Zonal de Residus C3/V1, en el qual l'Ajuntament de Sagunt està inclòs, ha organitzat la campanya ‘Som capaços de tot si reciclem en equip’. Una iniciativa que té com a objectiu promoure i millorar la recollida selectiva dels residus domèstics i la fracció orgànica selectiva a través de diversos contenidors i instal·lacions. Tot això, amb la finalitat que la ciutadania puga contribuir amb el seu reciclatge a la cura del medi ambient i a la millora del tractament dels residus.

La campanya acosta l'ecoparc i l’ecomòbil a la ciutadania amb la intenció de facilitar les tasques de reciclatge. En este sentit, cal recordar que en el municipi hi ha un ecoparc fix en el polígon SEPES i un ecoparc mòbil que se situa de manera itinerant. Els educadors mediambientals, en esta campanya, ensenyen l'ús dels diferents contenidors: el contenidor groc, destinat per a botelles, envasos de plàstic, metàl·lics i brics; el contenidor blau per a caixes de cartó, envasos d'alimentació, calçat, paper, etc.; l'iglú verd per a depositar botelles, flascons i pots de vidre; finalment, el contenidor marró per a les restes de menjar, com a verdures, ossos, sobres de carn, peix, etc.

Concretament, l’ecomòbil està situat, segons els dies, en diverses zones del municipi, de 8.30 a 13.30 hores, com el mercat de Sagunt (enfront de la seu UGT), l'aparcament del Pavelló René Marigil (Sagunt), el mercat del Port de Sagunt (Plaza 1 de Maig), el Triangle Umbral, la Platja del Port de Sagunt (al costat de Creu Roja), l'encreuament del carrer del Cid amb avinguda Camp de Morvedre, al carrer Vent de Gregal i altres zones de la platja d’Almardà i urbanitzacions de muntanya.

Pel que fa a l'ús de l'ecoparc fix, situat en el polígon Sepes a l'avinguda Benjamí Franklin (al costat del Parc de Bombers), la ciutadania pot fer-ne ús per a depositar, de forma classificada, productes com bombetes, lluminàries, piles, bateries, envasos de productes tòxics, restes de pintures, articles voluminosos, neumàtics i aparells elèctrics i electrònics, entre molts altres. En l'horari comprés de dimarts a dissabte des de les 9 h fins a les 14 h i des de les 16 h fins a les 20 h; i els diumenges i festius des de les 9 h fins a les 14 h.

En declaracions del conseller delegat de la SAG, Roberto Rovira, ha destacat que esta campanya pretén ser una crida a la participació ciutadana i al treball per la cura del medi ambient com a eix fonamental de futur. Així mateix, el delegat ha subratllat: «La nostra ciutat és pionera en tot el nostre entorn i dins del Consorci gràcies a l'enorme esforç que es fa des de la SAG, que compta amb més de 2.000 contenidors de recollida selectiva, entre el contenidor verd, el contenidor de paper i el contenidor d'envasos. A més, del contenidor de residus orgànics amb el qual som un exemple per a tots els municipis del Consorci». Al mateix temps, Rovira ha assenyalat la necessitat de continuar treballant en estes campanyes periòdiques de conscienciació tant amb el Consorci com amb el departament de Medi Ambient i de la col·laboració de l'empresa pública de neteja SAG.

Pujar