elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amplia l'oferta formativa amb nous cicles d'FP i cursos d'especialització en els instituts

  • Els nous cursos d'especialització són sobre ciberseguretat, cultius cel·lulars i fabricació additiva, i el nou cicle d'FP és d'Anatomia Patològica i Citodiagnosis

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amplia l'oferta de Formació Professional del Camp de Morvedre per al pròxim curs amb la implantació de tres cursos d'especialització, coneguts popularment com els 'màsters' de l’FP, i un nou Cicle Superior de Formació Professional. Segons el calendari d'admissió i matriculació, cal recordar que ja s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en la web, tant en FP Bàsica com en els cicles de grau mitjà i superior, des del 21 de maig fins a l'1 de juny.

Els cursos d'especialització implantats en els instituts de Sagunt són: Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació (IES Camp de Morvedre), Cultius cel·lulars (IES Jorge Juan) i Fabricació additiva (IES Eduardo Merello). A més, el nou Cicle de Grau Superior de Formació Professional implantat en l'IES Jorge Juan és d'Anatomia Patològica i Citodiagnosis, el qual està relacionat amb el Laboratori clínic i Biomèdic que ja oferix l'IES Jorge Juan i se situa dins de la família de Sanitat.

D'altra banda, la data de matriculació en FP Bàsica és del 16 al 22 de juliol i del 23 al 30 de juliol en grau mitjà i superior, que es podrà fer a través de l’enllaç. No obstant això, encara que el curs d'especialització de Fabricació Additiva de l'IES Eduardo Merello ha sigut concedit, de moment no s'activarà la seua matrícula previsiblement durant este pròxim curs.

En este sentit, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, ha destacat que «sempre hem sigut una ciutat que ha apostat per la Formació Professional. Per tant la nova oferta, gràcies a la confiança i impuls de la Conselleria d'Educació que ha implantat en els nostres instituts, nous cicles i cursos d'especialització, suposa un avanç qualitatiu i quantitatiu destacable. De fet, els cursos d'especialització són considerats com els màsters de l’FP pel seu contingut curricular, especialització formativa o crèdits ECTS entre altres aspectes. Crec que els esforços i sinergies que proporciona el Consell Sectorial de l’FP de Sagunt o activitats com la Fira de l’FP de Sagunt que acabem de fer, estan donant els seus resultats». Així mateix, Tarazona també ha explicat que la capacitació professional és una ferramenta clau per a l'atracció, permanència i competitivitat de les empreses i qualificació professional dels i les treballadores de la comarca.

Així mateix, els cursos d'especialització d'FP consten d'entre 600 i 720 hores de formació avançada i permeten a les persones que han realitzat un cicle superior, aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i ferramentes que demanda el mercat laboral en diferents sectors estratègics.

Quant al curs d'especialització en ‘Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació’, este consistix a definir i implementar estratègies de seguretat en els sistemes d'informació realitzant diagnòstics de ciberseguretat, identificant vulnerabilitats i implementant les mesures necessàries per a mitigar-les aplicant la normativa vigent i estàndards del sector, seguint els protocols de qualitat, de prevenció de riscos laborals i respecte ambiental.

D'altra banda, el curs ‘Cultius cel·lulars’ consistix a obtindre, processar i preservar cultius cel·lulars i tissulars, perquè servisquen com a suport al diagnòstic, als assajos terapèutics, a la cerca de medicaments, a la creació i manteniment de bancs cel·lulars, a la investigació i a altres camps d'interés, mantenint les instal·lacions i equips involucrats en els processos i complint amb les especificacions de qualitat, prevenció de riscos i protecció mediambiental

A més, el curs d'especialització de ‘Fabricació additiva’ consistix a desenvolupar i gestionar projectes de fabricació additiva mitjançant l'ús d'impressió 3D, supervisar o executar el muntatge, manteniment i posada en marxa d'estos projectes, així com prendre decisions d'implementació en el desenvolupament de productes d'empresa (auxiliars o finalistes) respectant criteris de qualitat, disseny, seguretat i respecte al medi ambient

Finalment, el Cicle de Grau Superior de Formació Professional de Grau Superior d'Anatomia Patològica i Citodiagnosis, tracta de processar mostres histològiques i citològiques, seleccionar i fer l'aproximació diagnòstica de citologies ginecològiques i generals, i col·laborar en la realització de necròpsies clíniques i forenses, de manera que servisquen com a suport al diagnòstic clínic o medicolegal, organitzant i programant el treball, i complint criteris de qualitat del servici i d'optimització de recursos, davall la supervisió facultativa corresponent.

Les persones que vulguen obtindre més informació sobre els cicles de formació professional i activitat formativa en els centres on s'impartixen ensenyaments d'FP, poden consultar la pàgina web de la II Fira d'FP de Sagunt, que des del departament d'Educació s'ha deixat en manera oberta.

Pujar