elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Sectorial Agrari de Sagunt es reunix per a donar compte dels Plans d'Ocupació del Consell Local Agrari

El Consell Sectorial Agrari de Sagunt es reunix per a donar compte dels Plans d'Ocupació del Consell Local Agrari
  • Per la seua banda, el Consell Sectorial ha mostrat conformitat amb tots dos plans que donaran ocupació a un total de 63 treballadors agrícoles

MÉS FOTOS
El Consell Sectorial Agrari de Sagunt es reunix per a donar compte dels Plans d'Ocupació del Consell Local Agrari - (foto 2)

El Consell Sectorial Agrari de Sagunt, en el qual està representada gran part dels agricultors del terme municipal, ha sigut convocat este matí per la presidenta, Gloria Parra, per a donar compte dels Plans d'Ocupació del Consell Local Agrari. En concret, s'està treballant en dos Plans d'Ocupació, que donaran principi el pròxim 1 de juliol de 2020, que compten amb finançament que prové de dos entitats diferents.

En este sentit, la presidenta ha explicat que la reunió ha transcorregut amb normalitat i que, per la seua banda, el Consell Sectorial Agrari ha mostrat la seua conformitat amb els plans d'ocupació. Tal com ha explicat la regidora, el primer és el Pla d'Ús del SEPE, el qual ve finançat per una subvenció estatal mitjançant la qual es contractarà 53 treballadors, dels quals 8 són capatassos i 45 peons agrícoles. Quant a les labors que realitzaran estes persones, se centren en els camins rurals agrícoles: «s'encarregaran principalment de la neteja i el desbrossament de camins durant els tres mesos que dura el contracte, donant principi l'1 de juliol fins al 30 de setembre».

Demà, en el Consell Local Agrari, tindrà lloc la recepció d’estos 53 treballadors. A més, el departament de Salut Laboral de l'Ajuntament de Sagunt impartirà formació sobre riscos laborals i salut laboral en la qual «no solament es tractaran els temes habituals, sinó que, a més, ara cal tindre també en compte totes les mesures de seguretat implantades per la covid-19. Per això, volem agrair al departament de Salut Laboral el seu treball a fi de garantir la salut i seguretat d'estes persones», ha declarat Gloria Parra. El cost total d’este projecte del SEPE ascendix a 270 979 euros, dels quals hi ha una aportació municipal de 34 710 euros i la resta prové del SEPE.

En segon lloc, també s'està treballant en el Pla d'Ocupació Municipal, el qual compta amb un pressupost de 250 000 euros i que va ser aprovat en sessió plenària per unanimitat; tal com aclarix la regidora «tant l'Equip de Govern, com l’Oposició, vam estar d'acord a transferir eixa quantitat de diners al Consell Local Agrari per a realitzar este Pla d'Ocupació, que és molt més específic i tècnic, per la qual cosa preveiem que es realitzen actuacions més estratègiques en l'àmbit rural i forestal». En este cas, es contractarà un total de 10 persones, de les quals huit seran peons agrícoles o forestals, un enginyer i un capatàs.

A més, Gloria Parra ha explicat que en la reunió del Consell Sectorial Agrari també s'ha parlat i valorat l'estat en el qual es troben alguns camins rurals del terme municipal: «ja hem informat, tal com estava en els nostres plans, que s'iniciarà la licitació dels contractes majors, d'una banda, de pavimentat i, d'altra banda, de manteniment de camins, els quals no havíem pogut traure a licitació abans per l'estat d'alarma», ha conclòs la presidenta del Consell Local Agrari.

Pujar