elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Local Agrari constituix el consell sectorial agrari i tria al consell rector

El Consell Local Agrari constituix el consell sectorial agrari i tria al consell rector
  • Mancant que es ratifiquen els noms dels representants en el Ple, el Consell Agrari ja té consell sectorial que es reunirà com a mínim una vegada per trimestre

MÉS FOTOS
El Consell Local Agrari constituix el consell sectorial agrari i tria al consell rector - (foto 2)

El Consell Local Agrari ha constituït hui, dilluns 30 de setembre, el consell sectorial agrari. Este matí la regidora del Consell Agrari i presidenta d’este, Gloria Parra, s'ha reunit amb representants d'associacions d'agricultors i regants del municipi, així com amb representants dels grups polítics per a definir els membres del Consell rector.

Gloria Parra ha afirmat que, en esta primera sessió, “els representants han votat per a conformar el consell rector, però una vegada estos resultats passen al Ple seran nomenats i celebrarem el primer consell rector”. A més, Parra hi ha assegurat que s'han “establit les bases de com serà la nostra manera de treballar, per a això hem quedat que com a mínim convocarem una vegada per trimestre i també ens hem donat els contactes perquè la nostra comunicació siga el més fluida i el més espontània possible”.

Respecte a la declaració institucional en defensa de l'agricultura proposada en l'últim ple, ha afirmat sentir-se “bastant satisfeta perquè l'he poguda portar en este primer consell, havent sorgit del PSOE però com tots els partits tenien alguna cosa que aportar, decidim asseure'ns i treballar d'una manera consensuada en honor d'afavorir este sector”. Recordant el que recull la declaració institucional, ha declarat que “es determina en diversos punts que les dotacions pressupostàries al Consell Local Agrari, així com els mitjans materials, s'augmentaran, tot això per a afavorir que realment el Consell siga totalment autònom”.

El Consell Local Agrari de Sagunt és un organisme autònom per a la gestió dels servicis agrícoles municipals. A més d'això, són funcions d’este organisme autònom local el desenvolupament i execució d'obres i serveis agrícoles, la conservació, vigilància i custòdia de camins i instal·lacions en el mitjà agrari, la promoció i desenvolupament de l'agricultura, l'assessorament a l'Ajuntament de Sagunt en temes de la seua competència, col·laborar administrativament amb l'Ajuntament en les tasques d'inspecció urbanística en el sòl no urbanitzable, així com en la tramitació de llicències urbanístiques en esta classe de sòl per a obres destinades a l'ús agrícola, etc.

Pujar