elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari de Sagunt sorteja les 62 parcel·les d'horts urbans

El Consell Agrari de Sagunt sorteja les 62 parcel·les d'horts urbans
  • Han participat 102 persones en el sorteig, al complir els requisits sol·licitats

MÉS FOTOS
El Consell Agrari de Sagunt sorteja les 62 parcel·les d'horts urbans - (foto 2)

El Consell Agrari de Sagunt ha realitzat hui el sorteig per a la concessió demanial de les parcel·les d'horts urbans, amb l'objectiu que les persones interessades gaudisquen de la parcel·la durant dos anys, prorrogable per un altre any més. En esta convocatòria s'han assignat 62 parcel·les, per a les quals han sigut finalment 102 les persones admeses en el sorteig, en complir els requisits per a la seua participació. Les parcel·les tenen una extensió aproximada de 90 m² i estan situades en el polígon 88 del Macrosector VII, al costat del Bosc dels Xiquets, al Nord del polígon SEPES, del qual està separat per l'avinguda Albert Einstein.

El sorteig, que s'ha dut a terme en la Sala d'actes del Consell Local Agrari, s'ha realitzat en audiència pública i ateses les mesures higienicosanitàries provocades per la COVID-19, amb un aforament màxim limitat a 25 persones. A continuació, s'ha procedit a la preparació i posterior lliurament de les actes de possessió a les persones seleccionades per a cadascuna de les parcel·les concedides. A l'acte ha assistit la presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada, la qual ha sigut present en el sorteig.

El Consell Agrari disposa de 140 parcel·les per a horts urbans, de les quals ja va atorgar 58 al novembre i, per tant, en queden altres 20 per assignar. En este sentit, les concessions són gratuïtes, sense perjudici de les despeses que ocasione el manteniment, conservació i reposició dels elements d'ús comú, que seran a càrrec dels autoritzats finals de l'explotació.

Així mateix, els usuaris autoritzats seran equitativament responsables de l'abonament d'aquells ingressos de dret públic municipals que es reporten per la prestació de servicis de proveïment d'aigua per a reg, així com uns altres que es contracten, com ara l'assegurança de les instal·lacions i de manteniment dels elements d'ús comú regulats en l'ordenança.

Cal recordar que les persones seleccionades es comprometen a desenvolupar l'activitat agrícola dins dels límits assenyalats per a la parcel·la assignada, fent un bon ús en tot moment de l'espai on la mateixa s'exercix, acatant el funcionament i les normes que el regulen conforme al que es disposa en l'autorització demanial i en les normes d'ús que s'establixen en l'ordenança municipal, tenint en compte que està prohibida terminantment la comercialització o venda, en qualsevol escala, dels cultius que s'obtinguen que únicament seran destinats a l'autoconsum o, si escau, a la donació.

El Consell Agrari publicarà la llista d'adjudicataris en el següent enllaç: http://www.aytosagunto.es/es-es/ayuntamiento/organismos-autonomos-empresas-municipales/consellagrari/Paginas/conv_huertos_urbanos.aspx

Pujar