elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les obres d'adequació i millora de l'Estació de Bombament d'Aigua Residual del polígon Ingruinsa

Comencen les obres d'adequació i millora de l'Estació de Bombament d'Aigua Residual del polígon Ingruinsa
  • Aigües de Sagunt invertix 301.188 € (IVA inclòs) a rehabilitar, remodelar i millorar esta instal·lació

MÉS FOTOS
Comencen les obres d'adequació i millora de l'Estació de Bombament d'Aigua Residual del polígon Ingruinsa - (foto 2)

Aigües de Sagunt ha començat les actuacions d'adequació i millora de l'Estació de Bombament d'Aigua Residual (EBAR) del polígon industrial Ingruinsa del Port de Sagunt, amb una inversió que ascendix a 301.188,86 € (IVA inclòs). L'objecte d'esta actuació és realitzar obres de rehabilitació, remodelació i millora necessàries per a assegurar un servici eficient de l'estació.

A causa de l'estat actual de la instal·lació i atés que l'aigua residual rebuda és bombada amb destinació a la depuradora d'aigües residuals del Port de Sagunt, s'ha considerat realitzar una modificació del procés de bombament. Esta modificació consistix en la instal·lació de dos bombes de més potència en la cambra de recepció d'aigua bruta, per a bombar directament a la xarxa de sanejament que connecta amb la depuradora de la zona.

El regidor d'Aigües de l'Ajuntament de Sagunt, Pepe Gil, ha explicat que «fa uns anys l'Ajuntament de Sagunt es va veure obligat a acceptar el polígon industrial Ingruinsa i des d'eixe moment l'Ajuntament ha hagut de fer inversions per a posar-lo en funcionament, ja que el manteniment durant molts anys fet per la pròpia entitat del polígon deixava molt a desitjar».

Respecte a l'adequació de l’EBAR, Gil ha indicat que «estava en molt males condicions i les obres que es faran incorporaran l'adequació elèctrica, la millora de l'espai en la qual està l’EBAR i deixar-la en perfecte estat de funcionament perquè no genere més problemes». A més, ha assenyalat que «s'espera que les obres acaben en un termini màxim de quatre mesos».

Així mateix, per a minimitzar possibles problemes en els equips de bombament originats per flotants i sòlids en suspensió que puguen ser transportats per l'aigua residual, també es planteja la instal·lació d'una reixa de desbastament que intercepte dites sòlides en suspensió i flotants de l'aigua bruta a bombar. Esta reixa, serà d'acer inoxidable i extraïble per a poder realitzar neteges periòdiques.

A més, es renovaran els quadres i instal·lació elèctrica segons les noves necessitats i equips a instal·lar, així com la instal·lació d'un nou equip de desodoració i instal·lació d'un nou grup electrogen, que actue en cas de fallada del subministrament elèctric.

Quant a la rehabilitació de les infraestructures, les actuacions principals consistiran en la substitució de la coberta i la demolició del canal de pretractament. A més, es crearà un recinte per a magatzem, es canviarà la ubicació del lavabo, es crearà una dependència per a allotjar els quadres elèctrics i es condicionarà l'interior de la parcel·la.

Pujar