elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les “Escoles d’Acollida” en el CEIP Maestro Tarrazona

Comencen les “Escoles d’Acollida” en el CEIP Maestro Tarrazona
  • Este programa ha sigut impulsat per les regidories d'Educació i Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt juntament amb l'ONG Escoles Solidàries

El programa “Escoles d’Acollida” té com a objectiu principal acostar les famílies migrants a l'escola i al poble mitjançant l'aprenentatge del valencià i el castellà, així com a través d'altres activitats útils per a la inclusió en la comunitat escolar. Tot això es complementa amb altres sessions destinades a la gestió administrativa municipal, sanitària i legal. Este programa està organitzat per les regidories d'Educació i Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt, en cooperació amb l'ONG Escoles Solidàries.

El CEIP Maestro Tarrazona ha viscut esta setmana l'inici d'este programa amb 18 pares i, sobretot, mares migrants. Les activitats del programa “Escoles d’Acollida” es desenvolupa en horari escolar de vesprades, amb la finalitat de facilitar la conciliació familiar en el centre. Les classes les impartix un professorat voluntari i, generalment, jubilat. «Amb una duració d’unes 40 hores, l'ONG Escoles Solidàries pot emetre un certificat que servirà per al procés d'arrelament dels participants», afig la regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt, Maria Josep Soriano.

En la primera sessió del programa “Escoles d’Acollida” van estar presents la regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Sagunt, Maria Josep Soriano, el representant de l'ONG Escoles Solidàries, Mario Viche, i diversos professors i professores. Maria Josep Soriano va assegurar que és «un preciós exemple de ciutat educadora que esperem que puga ampliar-se i aplicar-se a altres centres del nostre municipi».

 

Pujar