elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les accions de capacitació en cerca d'ocupació del projecte Activa’t 2020 en Sagunt

Comencen les accions de capacitació en cerca d'ocupació del projecte Activa’t 2020 en Sagunt
  • Este projecte formatiu s'emmarca dins del Pacte Territorial per l'Ocupació de la comarca, dins del programa EMPACE 2020, i compta amb finançament de LABORA

Divendres que ve, 4 de desembre, el projecte Activa’t 2020 posa en marxa les primeres píndoles formatives de cerca d'ocupació. Esta iniciativa s'emmarca en el nou projecte experimental per a l'ocupació subvencionada per LABORA (Servei Valencià d'Ocupació i Formació) i es durà a terme per part del personal tècnic de la comarca del Camp de Morvedre incorporat al programa EMPACE 2020.

Estes seran les primeres sessions capacitadores d'una llarga llista que es desenvoluparan en les pròximes setmanes, ja que durant el mes de desembre també es duran a terme les següents accions: “el primer pas cap a una nova oportunitat”, on s'exposaran ferramentes i consells per als primers passos en la cerca d'ocupació, i “anem de la mà”, una actuació on es facilitaran ferramentes pràctiques per a l'elaboració de diferents tipus de currículums. Totes les persones interessades podran inscriure's a través del següent enllaç: https://forms.gle/vMU2o2DMdYMCjJfeA.

María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, ha destacat que esta nova oferta «pretén millorar la capacitació professional de la població i és una mostra del ferm compromís que tenim amb aquella població que presenta majors dificultats per a accedir al mercat de treball».

Estes activitats seran en línia i constaran d'una classe d'aproximadament 45 minuts de duració. A més, i per a facilitar l'aprenentatge de les persones usuàries, durant la següent setmana a la impartició del curs estarà oberta una línia telefònica tutorial perquè l'alumnat puga plantejar els dubtes o les dificultats amb les quals es trobe a l'hora de posar en pràctica l'aprés. Igualment, amb posterioritat a la seua realització, cada sessió de treball quedarà penjada en les xarxes socials amb una píndola formativa, un vídeo resum d'uns 10 minuts.

Amb la finalitat de tindre un major abast dins de la població, s'ha tingut en compte les diferents circumstàncies personals i s'ha distribuït esta acció en dos franges horàries, de demà i de vesprada, en diferents grups, quedant els horaris de la següent manera: “el primer pas cap a una nova oportunitat” s'impartirà el divendres 4, a les 11.30 hores, o el dimecres 16 de desembre, a les 16 h, mentre que l'acció “anem de la mà” serà el divendres 11, a les 11.30 h, i el dimecres 23, a les 16.00 h.

Però l'aposta per la capacitació i l'aprenentatge no acabarà al desembre i, tal com avança l'edil de Promoció Econòmica i Industrial «estes accions d'aprenentatge continuaran al llarg dels mesos de gener i febrer facilitant a les persones usuàries ferramentes destinades a la cerca d'ocupació».

Pujar