25 de maig de 2020 25/5/20

El Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març lliura el premi a la guanyadora del concurs de cartells

El Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març lliura el premi a la guanyadora del concurs de cartells - (foto 1)
  • A més del lliurament del premi del cartell guanyador del concurs del 8 de Març, el divendres també es va celebrar la inauguració de l'exposició de la Tira de Dones així com del festival Fem(me) Dansa

La programació d'activitats commemoratives del 8 de Març, que celebren el Dia Internacional de la Dona, ja ha començat després de les activitats realitzades durant la setmana pasada, entre les quals destaca el lliurament del premi al cartell guanyador del XXVIII Concurs de Cartells del 8 de Març, un tradicional concurs el lema del qual d'enguany ha sigut ‘Sense el feminisme el planeta no te futur’.

El lliurament del premi va tindre lloc divendres passat, 28 de febrer, a la Casa de Cultura Capellà Pallarés i, en esta ocasió, la guardonada ha sigut l'alumna Claudia Lario Cortés. A l'acte, organitzat pel Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, va assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora d'Educació, Asun Moll; el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, així com el personal tècnic de la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament.

Després del lliurament del premi, va tindre lloc la inauguració de l'exposició de cartells que han participat en el concurs, així com la mostra de la Tira de Dones davall el lema ‘Una porta violeta’, que estarà exposada a la Casa Capellà Pallarés fins al pròxim 20 de març.

Finalment, i per a concloure la jornada del passat divendres, va començar la tercera edició del festival Fem(me) Dansa, organitzat per la delegació d'Igualtat amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa i la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. Amb este festival es pretén donar a conéixer l'art de la dansa, visibilitzar les obres creades per dones i reivindicar l'espai artístic del sexe femení. També es busca establir una relació entre la dansa i altres disciplines artístiques com el teatre, el disseny i la música. Per a això, s'han programat un total de set espectacles, el primer dels quals va tindre lloc divendres passat amb la representació de Before the storm de Natalyd Altamiro.

Pujar