elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La clausura del programa Esport en Edat Escolar finalitza el curs amb perspectiva de gènere

La clausura del programa Esport en Edat Escolar finalitza el curs amb perspectiva de gènere
  • Al voltant de 1.500 persones han participat en les proves que han estat encapçalades per esportistes de la comarca

MÉS FOTOS
La clausura del programa Esport en Edat Escolar finalitza el curs amb perspectiva de gènere - (foto 2)
La clausura del programa Esport en Edat Escolar finalitza el curs amb perspectiva de gènere - (foto 3)

El programa municipal d'Esport en Edat Escolar va clausurar el curs 2022/2023 ahir a la vesprada de 17.30 a 19.30 amb la Gimcana Dorsal 261, que ha consistit en un mapa de proves en el qual s'han contemplat les 11 disciplines practicades este curs i les han representades referents femenines de l'esport de la comarca del Camp de Morvedre. La delegació d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha destinat 269.553 € a esta edició d'Esport en Edat Escolar i també ha comptat amb una subvenció de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

En este esdeveniment, en el qual han participat al voltant de 1.500 persones, els participants han hagut d'aconseguir passar les 11 proves en les quals han hagut d'esbrinar de quin esportista es tractava i quin esport practicava en els cartells que se'ls han mostrat. L'objectiu de la clausura, segons han explicat des de la delegació d'Activitat Física, Salut i Esports, ha sigut visibilitzar tots els esports que té el programa i que els jóvens tinguen una jornada lúdico-esportiva amb activitats diferents a les quals estan acostumats. Així mateix, els participants que han superat les proves han rebut una motxilla Dorsal 261.

Els 11 esports són: gimnàstica rítmica, gimnàstica aeròbica, bàsquet, handbol, futbol sala, tenis, aquatlon, atletisme, escacs, voleibol i lluita.

Este programa, que es du a terme cada any, està dins del programa de sensibilització de l'esport que es diu Acció 261 i esta és la primera acció de l'any. La següent, que tindrà lloc al juny, consistirà en la publicació d'un mapa de gènere de la ciutat de Sagunt sobre instal·lacions esportives, la tercera estarà relacionada amb la plataforma Niña y Deporte, que versa sobre temes igualitaris de l'esport, en la qual s'ha convocat un concurs entre els centres d'educació primària per a triar la Mascota Dorsal 261 i del qual ahir es va enviar la resolució del concurs. L'última acció consistix en la publicació de les conclusions de l'aplicació que han resultat del curs 2022/2023 en els centres educatius de la ciutat.

Pujar