15 d’agost de 2020 15/8/20

"La citricultura valenciana ha d'adaptar-se als nous reptes del mercat per a poder enfrontar-se als seus competidors"

"La citricultura valenciana ha d'adaptar-se als nous reptes del mercat per a poder enfrontar-se als seus competidors" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  "La citricultura valenciana ha d'adaptar-se als nous reptes del mercat per a poder enfrontar-se als seus competidors" - (foto 2)

  El Consell Local Agrari va realitzar ahir a les 19 hores en el saló de plens del seu local una xerrada orientada al món agrari, titulada 'Present i futur de l'agricultura' i subtitulada "Dels canvis de varietat als nous cultius passant per la mida dels camps".

  La xarrada va comptar amb professionals del sector com són Cristobal Aguado, president d'AVA-ASAJA; Carles Peris, president de la Unió de Llauradors i Ramaders; Roger Llanes, director general d'Agricultura de la Generalitat Valenciana; i un representant del sector dels comerciants de la taronja que pertany al Comité de Gestió de Cítrics.

  El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha explicat que en la xerrada es va analitzar la situació actual de la citricultura valenciana; "no estem en el millor dels moments i les causes són que la citricultura valenciana, és a dir, la taronja valenciana, s'ha d'adaptar als nous reptes. Hi ha nous competidors, noves maneres de comercialització i noves varietats i s'ha de fer un esforç per a situar-nos a l'altura de tot açò".

  El delegat ha insistit que "l'agricultura i en concret, la citricultura, té molt de futur perquè la demanda continua creixent, únicament cal adaptar-se als mercats".

  Ariño ha explicat que el gran problema residix en la competència que existix amb altres països, com Sud-àfrica. En este cas, Ariño ha assenyalat que "la taronja sud-africana té uns avantatges i aranzels molt beneficiosos" que l'afavorix i recalca que este producte és un "competidor seriós i cal saber adaptar-se" per a poder competir contra ell.

  El regidor ha manifestat que entre les solucions proposades estaria la de reajustar el mercat a la baixa amb algunes varietats de la taronja com la Marisol o la Nulera, i així, fer front a la demanda que hi ha. També, "crear altres varietats en el mercat que satisfacen els gustos de la població i crear un producte diferenciat i segmentat que tinga un client fix".

  "En definitiva, cal adaptar-se a la nova realitat del mercat", ha declarat el regidor, que ha agregat que els productors no solament s'han d'adaptar als mercats, també "han de tindre veu a Europa". "Si els valencians no estan representats a Europa, el futur és més complicat. Hem d'apostar per tindre una presència forta a Europa que defense els nostres interessos", ha finalitzat.

  Pujar