6 d’abril de 2020 6/4/20

Cinema, una exposició i els actes pel 9 d'Octubre conformen la programació cultural de la setmana

  L'Ajuntament de Sagunt, des de la seua delegació de Cultura, ha preparat una setmana plena d'actes culturals, la majoria dels quals giren al voltant del 9 d'Octubre. Hi haurà cinema, exposicions, mercat medieval, teatre, dansa i concerts, quasi tots ells gratuïts i en diferents escenaris de la ciutat.

  Esta mateixa vesprada, a les 19 h en el saló d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori, l'Associació Cultural Nautilus ha preparat la projecció del documental El naixement d'un poble, emmarcat en els actes de commemoració dels 100 anys de siderúrgia.

  Dijous 5 d'octubre a les 11.30 h, dóna començament en el Centre Cultural Mario Monreal l'exposició El Camp de Morvedre, Indrets i paisatges de l'óbra pública. L'exposició, organitzada per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a través de la Càtedra Demetrio Ribes, mostra una selecció de 17 elements de l'obra pública i del transport conservats en la nostra comarca. S'ofereix un enfocament estructurat a través de les diverses xarxes que es troben en el territori, com les de transport, on s'inclouen la xarxa de carreteres, la ferroviària i la marítima, així com les de telecomunicació, les hidràuliques i les de defensa.

  Divendres 6 a les 19 h tindrà lloc un dels actes més esperats i importants d'esta setmana: la inauguració del conegut mercat medieval de Sagunt, organitzat per Guielandus. Es produirà el toc de tancament de les portes de la vila, seguit de l'acte de vol de les dos campanes majors prèviament a la inauguració.

  Més tard, es representarà l'obra de teatre La millor cançó del món, a càrrec de la companyia El Punt de la I. Es tracta d'una tragicomèdia musical en valencià de 90 minuts de durada. L'espectacle començarà a les 21.30 h en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt i el preu de l'entrada és de 6 euros.

  El cap de setmana també ve carregat d'actes culturals. Dissabte es concedirà la Medalla de Plata de Sagunt a Luis Madrid i a Antonio Morcillo. Per això hi ha preparat un acte institucional a les 12 h en el Centre Cívic Antic Sanatori.

  També el dissabte a les 19 h l'associació cultural Grup de Danses Els Fallers oferirà un espectacle en l'auditori del Triángulo Umbral. El mateix lloc albergarà l'endemà, diumenge 8 a les 12 h, un altre espectacle de dansa, esta vegada del Grup de Danses Valencianes El Port, juntament amb Danses El Trill d'Albacete.

  A més, des de les 12 h fins a les 21.15 h en el Casino Recreatiu i Cultural del Port de Sagunt es desenvoluparà l'Acte 03 de Ciutat Prohibida, en el qual diferents companyies locals oferiran les seues propostes teatrals: El largo viaje, per la Niñacristal, Vínculo Rojo, per Vínculos, Balas de Silencio, per Pez en el Agua, Zambra de la Esperanza per Nebel Teatre.

  La setmana acabarà amb els concerts de Jamaleonics i Candela Roots a les 22 h de diumenge novament en l'auditori del Triángulo Umbral.

  Especial 9 d'Octubre 2017

  Especial 9 d'Octubre 2017Entrar en el especial
  Pujar