24 de setembre de 2020 24/9/20

Cinema, esport, excursions culturals o tallers en la 16a Setmana Cultural de les Persones Majors

Cinema, esport, excursions culturals o tallers en la 16a Setmana Cultural de les Persones Majors - (foto 1)

  La regidoria del Major i la de Serveis Socials i el Consell Municipal de Persones Majors de Sagunt han presentat la 16a Setmana Cultural de les Persones Majors que tindrà lloc del 6 al 10 de maig amb activitats culturals, esportives o didàctiques en diversos llocs dels diferents nuclis de la ciutat. Estes activitats són una iniciativa de la comissió del Consell Municipal en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, AVSA, SERUNIÓN i Atenzia, amb l’objectiu de millorar la qualitat de la setmana cultural.

  Les activitats de la 16a Setmana Cultural de les Persones Majors començaran el dilluns 6 de maig, a les 18 hores, amb la inauguració i presentació a la Casa de Cultura del Port de Sagunt a càrrec de la regidora dels Majors, Natalia Antonino, i amb el XI Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt on actuaran la Rondalla del CEAM de Natzaret i les rondalles dels CEAM de Sagunt i del Port de Sagunt. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament de la sala (423 persones). Des d’eixe mateix dilluns i fins al dijous, 9 de maig, els Jardins de la Gerència acolliran de 10 a 13 hores un mercat solidari organitzat pel CEAM del Port de Sagunt a benefici de les associacions d’oncologia pediàtrica.

  L’esport també estarà present en les activitats. El dimarts 7 i dimecres 8 a les 9.30 hores es realitzarà sengles marxes per la muntanyeta de Sant Cristòfol des de l’avinguda Agermanats de Sagunt (eixida des de la rotonda del monòlit) i pel delta del riu Palància amb eixida des de la plaça de la Concòrdia del Port de Sagunt, respectivament. Per a estes activitats serà necessari invitació i s’esmorzarà durant el trajecte o en finalitzar-lo. Així mateix, es recomana portar calçat i roba còmoda. Per altra banda, el divendres, 10 de maig, a partir de les 9.30 hores el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt acollirà un concurs de petanca en col·laboració amb la Penya Petanca Sanatori, que s’encarregarà de les inscripcions, i la final dels concursos de jocs de taula a la cafeteria (les preeliminatòries s’han realitzat amb anterioritat per les entitats del Consell Municipal de Persones Majors).

  Quant a les visites i excursions culturals, el dimarts 7 de maig, a les 16 hores es realitzarà una visita al Museu de Belles Arts de València amb autobús que eixirà des de la parada del Centre d’Especialitats del Port de Sagunt i que es repetirà el divendres 10 de maig a les 10 hores amb eixida des de la parada de Telefònica de Sagunt. Estes visites requerixen d’invitació. També es realitzarà una excursió cultural a Peníscola el dijous 9 de maig. Amb un preu per persona de 15 euros, la visita inclourà el dinar (buffet lliure i ball al Gran Hotel de Peníscola), entre altres activitats. L’eixida serà des del Port de Sagunt en la parada d’autobús del Centre d’Especialitats i des de Sagunt en la parada d’autobús de Telefònica a les 9 hores i la tornada està prevista cap a les 18 hores.

  Durant la setmana també hi haurà tallers per als majors, impartits per l’empresa de teleassistència Atenzia. El dimarts 7 de maig a les 12.30 hores, el Centre Social de Camí Reial, 69, de Sagunt acollirà un taller gratuït de risoteràpia per a un màxim de 50 persones i el dimecres, 8 de maig a les 12.30 hores a la Saló d’Actes del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt tindrà lloc un taller per activar la memòria amb entrada lliure fins completar l’aforament (130 persones).

  El dimecres 8 de maig, a les 17 hores, els amants del sèptim art tindran una cita a la Saló d’Actes del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt amb la projecció de la pel·lícula El estanque dorado (On Golden Pond, EUA, 1981) de Mark Rydell i protagonitzada per Henry Fonda, Katherine Hepburn, Jane Fona i Doug McKeon.

  Serà el divendres quan la setmana cultural arribe a la fi. A les 12.30 hores a la cafeteria del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt tindrà lloc una xarrada-degustació del programa Menjar a Casa, a càrrec de SERUNIÓN, empresa que realitza el servici. Per a participar en esta activitat serà necessari invitació i com a màxim podran assistir-hi 100 persones; i a la nit, a partir de les 20.30 hores es realitzarà la cloenda de la setmana cultural amb un sopar de pa i porta on es lliuraran els premis dels concursos de jocs de taula i de petanca, es farà un homenatge als nostres majors i en finalitzar hi haurà ball amb orquestra.

  Per a totes les activitats, AVSA posarà a disposició de les persones majors un autobús de línia regular entre els dos nuclis de població amb tiquet gratuït. Per a les activitats amb invitació, aquelles persones interessades podran arreplegar-les a partir del 30 d’abril al Centre Social de Camí Reial, 69, de Sagunt i al Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, de 9 a 14 hores. Quant a la recollida de tiquets del dinar de l’excursió de Peníscola es farà el 2 de maig, en horari de 9 a 14 hores, al Centre Social de Camí Reial, 69, de Sagunt i al local UDP dels Jardins del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. Per a més informació el departament de Serveis Socials posa a disposició d’aquells interessants el telèfon 96 265 58 58 (extensió) i en les seus de les entitats del Consell Municipal de Persones Majors (UDP de Sagunt, del Port de Sagunt i de Baladre, el CEAM de Sagunt i del Port de Sagunt, ASVAT, UGT, CCOO, Club de la Vida, Murbíter, Penya Petanca Sanatori i l’associació Ball del Major de Sagunt).

  La regidora dels Majors, Natalia Antonino, ha declarat en la roda de premsa de presentació de la setmana que tot i que “els nostres majors han estat durant molt de temps oblidats perquè no s’escoltaven les seues iniciatives, hem pogut dur avant algunes de les propostes que han formulat a través del Consell Municipal de les Persones Majors i per eixe motiu els vull donar les gràcies personalment ja que gràcies a la seua implicació, participació i les activitats que tenen durant tot l’any han fet que nosaltres ens menegem de manera més activa i més ràpida perquè tinguen eixos espais i les propostes que han anat formulant”. Malgrat que falten coses, ha assenyalat la regidora, “nosaltres continuarem escoltant-los i treballant per dur avant les seues iniciatives, ja que cal recordar que esta setmana ha sigut consensuada amb ells”.

  Per altra banda, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha apuntat que esta setmana que se celebra tots els anys, es fa per a un sector de la població que cada vegada és més nombrós “ja que, afortunadament, l'esperança de vida s'ha anat allargant i per això quan algú es jubila té unes expectatives de vida molt més llargues per la qual cosa és molt important i necessari un envelliment actiu a través d'activitats d'este tipus”. Fernández ha manifestat que jornades com esta tracten de fomentar activitats “perquè la gent entenga que ha de gaudir de la seua vida a cada moment del cicle vital, per això des del departament estan molt implicats perquè estes jornades siguen molt variades com ells han demandat”. Per este motiu ha llançat un missatge a totes les persones majors del municipi perquè participen en les activitats i els ha recordat que l'Ajuntament sempre estarà disposat a escoltar totes les iniciatives i propostes que plantegen.

  Pujar