21 de gener de 2021 21/1/21

El Centre Cívic de Sagunt va acollir ahir la conferència de l'escriptora Laura Freixas sobre el seu últim llibre i el masclisme en el món de la cultura

El Centre Cívic de Sagunt va acollir ahir la conferència de l'escriptora Laura Freixas sobre el seu últim llibre i el masclisme en el món de la cultura - (foto 1)
  • Este acte forma part de la programació del 25 N que organitza la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt

Durant la vesprada d'ahir, l'escriptora Laura Freixas va impartir la conferència ‘A mí no me iba a pasar, en la tradición de la literatura de mujeres’, com a part del programa del 25 de Novembre Dia Internacional per l'Eliminació de les Violències cap a les Dones. En acabar la conferència va tindre lloc una xarrada amb l'autora sobre el seu últim llibre. L'acte, organitzat per la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, es va desenvolupar en el Centre Cívic Antic Sanatori, on van estar presents l'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno; i la regidora de Turisme, Natalia Antonino, així com les treballadores de l'Àrea de la Dóna.

L'autora catalana ha publicat la seua última obra A mí no me iba a pasar, una autobiografia amb perspectiva de gènere en la qual repassa una època de la seua vida amb un matrimoni que acaba no sent el que havia imaginat i en el qual ha d'afrontar nombroses dificultats en el món laboral, tant com editora com escriptora. Durant la xarrada també va parlar sobre el paper que té el món de la cultura (cinema, publicitat, música, etc.) per a perpetuar i justificar la violència contra les dones.

Laura Freixas va náixer a Barcelona en 1958, és llicenciada en Dret i autora de diverses novel·les i assajos, així com crítica literària i articulista en diversos mitjans. Va ser fundadora en 1987 de la col·lecció literària El espejo de tinta que va dirigir fins a 1994. Destaca també per la seua labor investigadora i promotora de la literatura escrita per dones, en el context de les quals va fundar l'any 2009 l’associació per a la igualtat de gènere Clásicas y Modernas, organització de la qual des de gener de 2017 és presidenta d'honor. És escriptora de moltes novel·les sobre les dones, i des de fa uns anys també s’interessa per l’autobiografia.

Pujar