5 de desembre de 2020 5/12/20

El Centre Cívic Antic Sanatori acull la Jornada d'Economia Social i Sostenible

El Centre Cívic Antic Sanatori acull la Jornada d'Economia Social i Sostenible - (foto 1)
  • Emmarcada en el 2n cicle de les Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible organitzades per la Universitat de València, s'ha celebrat este matí en el saló d'actes del Centre Cívic

Este matí ha tingut lloc la Jornada d'Economia Social i Sostenible en el saló d'actes del Centre Cívic del Port de Sagunt. Esta jornada ha versat sobre la gestió de les associacions i els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals que li envolten.

Esta activitat està emmarcada dins del 2n cicle de jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible organitzada per la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament de l'àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València i col·laboració del Servici de Desenvolupament Local de Divalterra i l'Ajuntament de Sagunt.

Esta jornada, que ha comptat amb l'assistència de la regidora de Promoció Econòmica i Primera Tinenta d'Alcalde, María José Carrera, s'ha centrat en l'economia social i sostenible, com a garant de progrés econòmic i social en àmbit local, generació de riquesa, desenvolupament rural, utilitat social, objectius de desenvolupament sostenible (ODS), cohesió social i territorial, models d'emprenedoria sostenible, etc.

La jornada ha començat amb una presentació de benvinguda a càrrec de la Catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UV i directora de l'Aula Empresocial, Pilar Alguacil, i pel cap del Servici de Desenvolupament  Local de Divalterra, Fidel García Meseguer.

Una vegada iniciada la Jornada d'Economia Social i Sostenible, ha tingut lloc la ponència ‘ODS i sostenibilitat’ a càrrec de Pilar Alguacil. A continuació, Antonia Sajardo, professora Titular de la UV-Institut Universitari Polibenestar, ha parlat sobre ‘L’economia social en territori local: cap a unes organitzacions saludables, sostenibles i co-creadores de benestar’, i just abans del descans, el director de la Càtedra EBC de la UV, Joan Ramón Sanchís ha realitzat una exposició sobre els ‘Models d'emprenedoria sostenible’.

Després del descans, ha tingut lloc una taula redona de ‘Bones pràctiques’ moderada per Pilar Alguacil i on han intervingut Nuria Baeza i Salvador Moncayo, cofundadors de ‘Aeioluz – ÉS & EBC’; José Ramón Cuesta, president de ‘Rastre Solidari - Inserció i Economia Circular’; i David Giralt, president de ‘Del Camp a la Taula – Esolidaria’.

Finalment, per a finalitzar esta Jornada d'Economia Social i Sostenible, s'ha debatut sobre les principals conclusions que s'han pogut traure durant la jornada, així com dels futurs reptes i desafiaments.

Pujar