elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els cementeris municipals de Sagunt amplien l'horari de cara a la festivitat de Tots Sants

Els cementeris municipals de Sagunt amplien l'horari de cara a la festivitat de Tots Sants
  • L'1 de novembre hi haurà servici d'autobusos gratuïts, missa en els cementeris i acompanyament musical durant la jornada

MÉS FOTOS
Els cementeris municipals de Sagunt amplien l'horari de cara a la festivitat de Tots Sants - (foto 2)

Els cementeris municipals de Sagunt i el Port de Sagunt, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, amplien els seus horaris d'obertura tant en les vespres com l'1 de novembre. D'esta manera, els dies 28, 29, 30 i 31 octubre així com el dia de Tots Sants estaran oberts ininterrompudament des de les 8.00 fins a les 18.00 hores.

Durant les jornades prèvies a la festivitat hi haurà disponible en els cementeris material com ara poals, graneres, recollidors i escales per a les persones que hi acudisquen per a endreçar les sepultures de cara a este dia. Per a poder utilitzar-ho caldrà demanar els utensilis als operaris i retornar-los una vegada acabades les tasques perquè siguen desinfectats i els puguen gastar altres persones.

«Des del departament de Sanitat, Consum, Cementeris i Benestar Animal hem treballat per a garantir que es posen tots els servicis a la disposició de la ciutadania que desitge visitar-los», ha declarat el regidor delegat del ram, Javier Timón.

Tant el dia de Tots Sants com les vespres s'haurà de seguir la normativa de prevenció contra la COVID-19 a l'interior dels recintes: mantindre la distància de seguretat, ús de gel hidroalcohòlic i portar obligatòriament la mascareta posada en tot moment. D'igual manera es mantindrà el control d'aforaments.

«Tot i que ens trobem en una bona situació sanitària, és necessari que recordem que continuem estant en pandèmia i, per això, hem de continuar apel·lant a la prudència i a la responsabilitat de totes i de tots», ha aconsellat Timón.

«En tot cas, per a garantir l'ordre i una major fluïdesa, recomanem que es realitzen les visites al llarg de l'àmplia franja horària d'obertura de les instal·lacions, evitant així les hores de major afluència i, per tant, les aglomeracions de persones o les cues en l'entrada», ha suggerit el regidor de Sanitat i Cementeris.

Autobusos gratuïts el dia de Tots Sants

Com cada any, l'Ajuntament de Sagunt oferirà el dia 1 de novembre un servici d'autobús gratuït als cementeris que es desenvoluparà en horari de 9.00 a 18.00 hores.

En el cas del cementeri del nucli de Sagunt realitzarà un recorregut que eixirà de l'asil i passarà pel carrer Terol i el Camí Reial a l'anada i tornarà pel carrer dels Horts i la plaça Cronista Chabret fins a l'asil a la tornada, amb una freqüència de mitja hora en la qual les eixides cap al cementeri es produiran a les hores en punt i a les mitges mentre que des del recinte fúnebre s'eixirà als quarts i tres quarts.

D'altra banda, per als trasllats al cementeri del Port de Sagunt, el trajecte començarà en l'avinguda Arquitecte Alfredo Simón i recorrerà les avingudes Mediterrani, 9 d’Octubre, Hispanitat i el carrer Azorín fins al cementeri, als quarts d'hora i als tres quarts.

Missa i acompanyament musical durant la jornada

Durant la festivitat se celebrarà missa de Tots Sants a les 12.00 hores en el cementeri de Sagunt i a les 16.00 hores en el del Port Sagunt. Així mateix, en tots dos recintes funeraris hi haurà un acompanyament musical a càrrec de sengles duets de saxofon d'11.00 a 13.00 hores i de 15.30 a 17.30 hores.

Pujar