elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catorze restaurants participen en les Jornades de l'Arròs del Camp de Morvedre del 4 al 10 d'octubre

Catorze restaurants participen en les Jornades de l'Arròs del Camp de Morvedre del 4 al 10 d'octubre
  • Fins a 14 locals de tota la comarca, dels quals la meitat se situen en el terme municipal de Sagunt, oferiran entre el 4 i el 10 d'octubre un menú de 25 euros basat en els arrossos típics de la zona

Aquelles persones que siguen aficionades a l'arròs tenen una cita especial la setmana del 4 al 10 d'octubre a la nostra comarca, perquè un total de 14 restaurants i arrosseries de la zona celebren durant aqueixes dates les Jornades de l'Arròs del Camp de Morvedre, una cita en la qual aquests locals oferiran menús de 25 euros que tindran com a eix gastronòmic central els arrossos típics i tradicionals de cada nucli o localitat.

Els restaurants participants de Sagunt són Cyrus Doneu, Le Fou, Candela, Cala Queralt Arroseria, Cala LlaiBlue, Calcària Pool Bar i L'Espigó; Canet d'en Berenguer estarà representat pel Sarau de Canet, Hotel Espurna, Sarabel·la i SAOCO; a Algar de Palancia el restaurant Dalt oferix el seu menú per a estes jornades; a Faura es podrà degustar l'arròs en El Gat Negre; i a Torres Torres serà el restaurant Torres Torres l'establiment que formarà part de la iniciativa.

Així, la clientela d'aquests establiments culinaris participants podrà degustar durant set dies plats populars com a arròs a banda, al forn, al forn amb bacallà, caldós, sec, negre, a la comediana, de vigília o paella de carn, amb conill, amb ànec, amb pilotes, de peix, de marisc, de verdures, mixta o amb caragols.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha subratllat la importància d'aquestes jornades de l'arròs del Camp de Morvedre «perquè són un element clau» per a la comunitat autònoma i ha destacat que «a més existeix un altíssim nivell», com «demostra» el fet que set dels restaurants del municipi vaguen a participar en elles.

Estes jornades, organitzades per Morvedre Turisme a través del Pla de Dinamització i Governança Turística, i que compten amb el suport i la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, permetran als locals de restauració oferir una varietat de receptes entorn d'un mateix producte: l'arròs.

«Són iniciatives que, al cap i a la fi, ajuden a continuar posicionant la nostra ciutat en el panorama nacional en termes turístics», ha manifestat el primer edil, que ha incidit també en què l'oferta gastronòmica se suma a l'oferta turística de Sagunt en matèries com a patrimoni monumental, històric i industrial; cultura i enclavaments mediambientals i ecològics de primer nivell.

«La gastronomia és una part essencial de la nostra cultura i en l'epicentre de la gastronomia valenciana està precisament l'arròs. Tot això és el que intentem explicar amb cadascuna de les iniciatives, i en aquesta no serà menys», ha agregat Moreno sobre este tema.

Per a més informació sobre les Jornades Gastronòmica de l'Arròs del Camp de Morvedre i dels menús que ofereix cada restaurant, pot visitar-se la pàgina web de Morvedre Turisme, www.morvedreturismo.es

Sens dubte l'arròs és el producte més característic de la gastronomia valenciana, i moltes de les receptes de la comarca del Camp de Morvedre inclouen aquest cereal com a ingredient. En cuina és un producte molt versàtil, podent-se emprar tant en plats salats com dolços, i fins i tot en els últims anys ha servit per a elaborar begudes com la beguda vegetal d'arròs o el licor de crema d'arròs. Les zones humides de la costa de la comarca van ser temps arrere camps d'arròs i, encara que no seguisca el seu cultiu en l'actualitat, la tradició d'antany conflueix hui dia amb les receptes més avantguardistes.

Pujar