elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell de Sagunt, protagonista dels treballs finals de l'alumnat del Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de València

El Castell de Sagunt, protagonista dels treballs finals de l'alumnat del Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de València
  • Un grup d’estudiants que treballen en TFM enfocats a l'arquitectura ambiental han visitat el vessant sud del Castell per a documentar el terreny

MÉS FOTOS
El Castell de Sagunt, protagonista dels treballs finals de l'alumnat del Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de València - (foto 2)
El Castell de Sagunt, protagonista dels treballs finals de l'alumnat del Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de València - (foto 3)

El vessant sud del Castell de Sagunt serà protagonista en diversos dels treballs finals de l'alumnat del Màster Universitari en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de València (UPV) d'este curs 2020/2021. Concretament alguns dels projectes de la línia d'arquitectura ambiental estaran basats en propostes de recuperació forestal i paisatgística de l'àrea.

És per este motiu que un grup d'estudiants del màster han visitat la zona en companyia del professorat, de personal tècnic del Consell Agrari i per Ana María Quesada, regidora delegada de Patrimoni i Presidenta del Consell Agrari.

Ana María Quesada, regidora de Patrimoni, ha explicat que «este matí hem tingut l'ocasió d'acompanyar a l'alumnat de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, concretament a l'alumnat del Màster en Arquitectura del Paisatge, que venia a fer una visita per a preparar el seu Treball Fi de Màster, el qual està basat en els vessants de la muntanya del castell i, també, en l'interior d'este. El que venien a fer era primer un inventari i després realitzar un estudi que indicara quines espècies estan envaint i quines espècies cal reforçar perquè són autòctones o perquè estan més febles en eixa zona».

La regidora, Ana María Quesada, ha rebut al grup de treball i els ha prestat la seua col·laboració al llarg d'una jornada en la qual s'ha documentat i inventariat la flora autòctona i al·lòctona del lloc amb la finalitat de poder més endavant plantejar les seues propostes i projectes arquitectònics prenent com a base dades reals recollides sobre el terreny.

La Presidenta del Consell Agrari ha conclòs dient el següent: «Com apassionada que soc de la nostra història i també del nostre patrimoni natural, a mi personalment m'ha semblat molt interessant, molt instructiu i, també, molt divertit. Per a mi és un orgull que hagen vingut i espere que obtinguen grans qualificacions en els seus treballs».

Pujar