elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified ja onegen a les platges de Sagunt

Les banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified ja onegen a les platges de Sagunt
  • Sagunt compta amb un total de 19 reconeixements a la qualitat del seu litoral, comptant estos distintius, banderes blaves, banderes Qualitur, certificats ISO i certificacions ambientals EMAS

MÉS FOTOS
Les banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified ja onegen a les platges de Sagunt - (foto 2)
Les banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified ja onegen a les platges de Sagunt - (foto 3)

Les banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified (Turisme Segur Certificat) onegen des d'este dimarts en dues de les platges de Sagunt. L'alcalde, Darío Moreno; el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira; la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino; el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esport, Javier Timón; i el tinent d'alcalde d'Almardà, Pepe Gil, han participat en les platges d'Almardà i Port de Sagunt en els dos actes d'hissat d'estos estendards que acrediten, un any més, al municipi com a garant de la qualitat en el seu litoral.

El municipi va rebre quatre d'estos reconeixements –dos i dos, respectivament– el passat dia 2 de juliol per part de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per l'excel·lència, la seguretat i la qualitat turística garantides en el litoral saguntí.

Així, les platges del municipi de Sagunt compten enguany amb un total de 19 emblemes de diferent tipus que són garantia per a les persones que les visiten. Entre estos distintius es compten, a més d'estes dues banderes Q de Qualitat i les altres dues Safe Tourism Certified, tres banderes blaves en Port de Sagunt, Almardà i Corinto; tres banderes Qualitur; huit certificats ISO; i tres certificacions ambientals EMAS.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha subratllat que «estes banderes i certificacions acrediten la gran tasca que es duu a terme per part dels diferents serveis de l'Ajuntament perquè el ciutadà o la ciutadana que s'acoste» a les platges de la ciutat «tinga la millor experiència». En este sentit, el primer edil ha destacat la «qualitat turística» i la «seguretat» que garanteixen estos distintius, un aspecte «imprescindible» per al Consistori i que, segons ha indicat, s'ha hagut d'«emmotlar» als temps.

«Abans parlàvem de seguretat molt lligada als ofegaments, ara hem de parlar també de seguretat pel que fa a termes de pandèmia, però siga el que siga, en eixe sentit de seguretat continuem treballant i prestant el millor dels serveis», ha assenyalat Moreno.

Per la seua part, el delegat de Platges, Roberto Rovira, ha indicat que este reconeixement «és una mostra» que les platges de la ciutat «estan degudament gestionades, que es fa un bon ús dels recursos públics i una aposta decidida per la seguretat i la qualitat» d'estes.

«La Q de Qualitat és una de les certificacions de qualitat més importants, no sols a Espanya sinó a tot el món, la qual cosa demostra el gran esforç que la nostra ciutat dedica als seus entorns litorals», ha agregat el regidor.

La marca de garantia Q de Qualitat turística, amb les seues banderes Q de Qualitat i Safe Tourism Certified, atorgades per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), premia la implementació de sistemes de gestió orientats al servei de les persones usuàries i a la millora contínua. Compta, a més a més, amb la promoció d'aquells llocs que han aconseguit este reconeixement per part de la Secretaria d'Estat de Turisme i dels governs autonòmics en els seus programes i campanyes.

D'altra banda, les banderes blaves les atorga la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE), i a Espanya s'encarrega de determinar quines destinacions les reben l'ONG Adeac (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor). En este cas els criteris per a accedir a este distintiu internacional es basen en la prestació d'un servei d'altíssima qualitat als i les visitants, la cura mediambiental, l'atenció al turisme, l'elevada qualitat de les aigües així com en el respecte a la legalitat, l'accessibilitat i informació, el servei sanitari, l'educació ambiental i la neteja i seguretat de les platges.

Pel que fa al Programa Qualitur, va nàixer l'any 2004 impulsat per la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de potenciar l'excel·lència de les destinacions, els recursos i els serveis turístics del litoral valencià, així com reconéixer i certificar el treball i l'esforç dels ajuntaments per brindar als usuaris i usuàries el gaudi d'unes platges amb un alt nivell de neteja i higiene en aigües i arena, la cura del medi ambient i una oferta de serveis i oci atractiva al mateix temps que sostenible i respectuosa amb estes màximes.

Cal destacar, igualment, que el municipi de Sagunt ha sigut pioner en la implementació del servei de drons per al control d'aforaments així com per al suport al treball dels i les socorristes en la seua vigilància davant possibles casos d'urgència. En este sentit, a més a més, les platges saguntines compleixen amb tots els protocols de seguretat enfront de la COVID-19.

«Tot això és gràcies a la inversió, any rere any, de l'Ajuntament de Sagunt, de tots els departaments implicats i per descomptat del gran equip humà de més de cent persones que garanteix la seguretat, la qualitat i la protecció del medi ambient de les nostres platges», ha puntualitzat Rovira.

Pujar