7 d’agost de 2020 7/8/20

Bandera Blava presenta Sagunt com un referent de seguretat a les platges

Bandera Blava presenta Sagunt com un referent de seguretat a les platges - (foto 1)
  • Bandera Blava ha assistit a la convenció internacional de Bandera Blava on s'ha presentat l'Auxdron LFG, un dels dispositius de dron més innovadors que ja s'ha utilitzat este estiu a les platges del municipi

MÉS FOTOS
Bandera Blava presenta Sagunt com un referent de seguretat a les platges - (foto 2)

Bandera Blava Espanya ha presentat Sagunt com un referent de municipi que aposta per la seguretat i el benestar dels banyistes a les seues platges. Des de fa tres anys, Sagunt compta amb les ferramentes més innovadores quant a drons de salvament. Concretament, en l'actualitat el dispositiu que s'utilitza és el més innovador, Auxdron LFG, i esta aposta de Sagunt per la seguretat i els drons ha fet que Bandera Blava els haja atorgat el distintiu de platja més segura d'Espanya.

Esta referència del municipi per part de Bandera Blava s'ha emmarcat en la Convenció Internacional de Bandera Blava ‘Blue flag National Operations Meeting 2019’ que s'ha celebrat a Blackpool (Anglaterra), on s'ha presentat el dron de salvament i socorrisme que s'ha utilitzat este estiu a les platges de Sagunt. Un dron de rescat valencià que va provar la seua eficàcia en el marc de la Campanya Platges Aerovigilades duta a terme per l'empresa General Drones en sis municipis, entre els quals està Sagunt, amb el suport de Bandera Blava, els resultats de la qual han sigut mostrats en esta convenció.

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat la importància de la seguretat de les platges també “per a poder vendre el nostre producte de platja respecte a altres municipis”. El delegat de Platges, Roberto Rovira, ha ressaltat que, a més del factor humà, els socorristes, que és el més important, “tindre la platja vigilada per drons ens han convertit en pioners a Espanya”.

En esta campanya, l'empresa General Drones va implantar, de manera pilot, un servici de drons de salvament a les platges que compten amb la insígnia de Bandera Blava i que aposten per la innovació i la seguretat per als banyistes, utilitzant la tecnologia d'Auxdron LFG. Els sis municipis que ja aposten per este servici són Sagunt (a la platja del Port de Sagunt), Eivissa (a És Riu), Menorca (a Cala’n Bosch), Extremadura (a Cheles), Orellana i Fuengirola.

Dins del marc de la campanya, es va fer una formació a tot l'equip de salvament i es va entregar un informe de conclusions i recomanacions resultat del final de la fase en cadascun dels municipis. Després de l'èxit obtingut en esta Campanya Platges Aerovigilades 2019, l’empresa preveu la internacionalització de la campanya per al 2020 en diferents continents en els quals té presencia Bandera Blava.

Pujar