elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avui s’ha presentat la campanya municipal ‘Juntes Fem Millor Paella’ amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

Avui s’ha presentat la campanya municipal ‘Juntes Fem Millor Paella’ amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI
  • El 28 de juny se celebra a tot el món el Dia de l'Orgull LGTBI per a reivindicar la llibertat de qualsevol persona a expressar lliurement la seva orientació sexual o identitat de gènere

Amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI, celebrat any rere any el 28 de juny, l’Ajuntament de Sagunt ha volgut sumar-se a esta data amb la campanya “JUNTES FEM MILLOR PAELLA” que  inclou cartells, lones que es penjaran a la façana de l’ajuntament i de la tinència d’alcaldia, i la imatge de la campanya als autobusos  urbans i els que van a València, per poder donar major visibilitat.

Durant la roda de premsa, l'alcalde de Sagunt i delegat d'Igualtat, Darío Moreno, ha remarcat que «és un programa i un esforç especialment important, per què a l'Ajuntament de Sagunt no s'havia fet una campanya tan gran de cara al mes de l'Orgull. Sempre s'havia celebrat d'alguna forma, però era important també que des de l'àmbit municipal s'espentara per a fer polítiques actives de cara a la ciutadania LGTBI».

L'objectiu és ajudar a superar discriminacions i estereotips, implicant la ciutadania en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones, perquè a Sagunt cabem totes les persones. Segons ha explicat Moreno, amb el cartell es pretén fer un símil amb la paella, un plat molt d’ací, i que en cada poble o comarca de la comunitat es fa d’una manera diferent amb ingredients distints. «’Juntes fem millor paella’ té un sentit totalment integrador, volem dir que ningú sobra en la nostra societat. En la reflexió sobre el debat dels ingredients de la paella, hem volgut d'alguna forma fer una campanya cridanera, que la gent veja el lema i es pregunte què hi ha darrere d'esta campanya».

«Tot el món cap en esta societat, tot el món és lliure de viure la seua vida afectiu-sexual i d’identitat de gènere amb la persona que decidisca», ha puntualitzat.

El departament d’Igualtat porta anys  treballant als centres educatius dins del programa de prevenció de les violències masclistes, amb un mòdul formatiu d’atenció a la diversitat sexual. A més, han acordat també amb la oficina ORIENTA, l'oficina integral LGTBI de la Generalitat Valenciana, habilitar un espai físic al Casal Jove de Sagunt perquè totes les persones que necessiten un espai físic per fer consultes per  videotrucada, que ho poguen fer amb total tranquil·litat, intimitat, i seguretat. Esta oficina és un servei d'assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones reunides, que requerisquen una atenció específica adequada a les seves necessitats,

Enguany també s’han programat activitats per reflexionar sobre tot açò. La programació arranca a principis de juny amb la projecció del documental Samantha Hudson, una historia de fe, sexo y electro-queer, diumenge 6 de juny a les 19:00 hores al Casal Jove del Port de Sagunt, dins del Festival Punt.Doc de la Regidoria De Joventut i Infància, amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat.

Han preparat també una activitat dirigida als instituts de la localitat, que consistix en un joc de  pasapalabra, amb continguts i definicions  lgtbi i sobre igualtat, i  un audiovisual de ciència ficció sobre una  historia de amor lèsbica.

El dia 23 a les 19 hores, tindrà lloc la presentació i col·loqui Maternitats cuir de Gracia Trujillo i Eva Abril, on es donaran a conèixer testimonis de dones lesbianes, trans, bisexuals i cuir que han experimentat la maternitat. Este llibre és una compilació de veus de mares, trans i cis, no heterosexuals i/o no heteronormatives, on es tracta de redefinir i també qüestionar l’ideal de la maternitat. Per a acudir a esta activitat, de forma online, es requerix inscripció prèvia al correu inscripcionsdona@aytosagunto.es.

Així mateix, l'alcalde ha volgut acabar la seua intervenció manifestant que «amb això obrim un nou camí que continuarem durant els pròxims anys, de polítiques LGTBI que considerem que són imprescindibles perquè tothom se senta representat i que sàpien que l'Ajuntament de Sagunt també està ací en cas que necessiten qualsevol tipus d'ajuda».

Totes estes activitats estan finançades per la Xarxa d’Igualtat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Pujar