16 de gener de 2021 16/1/21

Aprén valencià durant el confinament

Aprén valencià durant el confinament - (foto 1)
  • Impulsen un programa de voluntariat virtual per a aprofitar les hores mortes de la quarantena

El Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt ha impulsat el programa de voluntariat virtual pel valencià. Concretament, este projecte es posarà en marxa a partir de dilluns que ve 6 d'abril. Este servei lingüístic està dirigit a persones que volen ensenyar de manera oral o bé aprendre valencià a través de les noves tecnologies en estos dies de confinament a causa la pandèmia sanitària provocada pel COVID-19.

Esta iniciativa funciona constituint un tàndem lingüístic, on dues persones són seleccionades perquè col·laboren ensenyant i aprenent valencià durant sessions que duren sols entre 15 i 35 minuts per arribar al màxim de persones possible i interferir el mínim en la conciliació familiar i laboral.

La regidora delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, María Josep Soriano, ha destacat que «esta iniciativa té com a objectiu donar continuïtat al voluntariat presencial del valencià, que s'ha vingut duent a terme fins al moment, i aprofitar les eines tecnològiques com Skype, WhatsApp i altres plataformes de videoconferència per a fer-ho virtual, en estos moments en el qual tots estem a casa». A més a més, la delegada ha volgut subratllar que este voluntariat és una forma de trobada perquè les persones puguen comunicar-se i aprendre d'una forma còmoda i relaxada des de casa, i una oportunitat de compartir inquietuds, aficions i sentiments, perquè segons ha apreciat és «una bona situació per comunicar-se».

Procés d'inscripció

Per donar-se d'alta en este voluntariat, les persones interessades hauran d'enviar un correu electrònic a gpv@aytosagunto.es i indicar nom (sense cognom), edat, telèfon mòbil i una breu descripció sobre aficions i interessos, i partir d'ací, el gabinet buscarà la millor parella i es posarà en contacte amb el voluntari o voluntària.

Pujar