3 de desembre de 2020 3/12/20

Amparo Ortizá exposa les seues pintures en el Mario Monreal

Amparo Ortizá exposa les seues pintures en el Mario Monreal - (foto 1)
  • L'exposició serà el dijous 9 de gener, a les 19 h, i estarà oberta de dilluns a divendres, de 9 a 21 h, a tots els públics de manera gratuïta

La delegació de Cultura ha organitzat per a este dijous 9 de gener, l'exposició ‘Re-pintant’, d'Amparo Ortizá, una artista local que amb este projecte revisa alguns dels seus quadres per a reinterpretar-los. La inauguració començarà a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i estarà oberta fins al 2 de febrer de dilluns a divendres, 9 h a 21 h, de manera gratuïta.

Amparo Ortizá ha destacat que en esta exposició ha prioritzat la temàtica a la tècnica. Segons ha explicat la pintora, durant este procés creatiu, s'ha preocupat més pel què que pel com. En esta exposició dominen principalment els acrílics sobre el llenç, i es troben agrupats en tres blocs, com són el Cos, la Casa i el Món, uns espais que s'habiten, segons destalla l'artista.

‘Repitant’ aglutina cossos no normatius, grossos i dissidents, segons l'autora. També, «un món amb fronteres, amb estructures asfixiants i violentes contràries en la vida», ha explicat Ortizá. Finalment, l'autora ha destacat que «esta mostra és el reflex d'un tipus de laboratori que es construïx i desconstruïx dia a dia, en un permanent estat d'alerta per a no naturalitzar en les seues pràctiques quotidianes ni pictòriques les convencions heretades que perpetuen desigualtats i opressions».

Pujar