22 d’octubre de 2020 22/10/20

Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt

Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt - (foto 1)
  • Cultura, folklore i teatre han centrat les activitats dutes a terme per l'Ajuntament de Sagunt i diferents col·lectius de la ciutat per a celebrar el dia de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt - (foto 2)
Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt - (foto 3)
Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt - (foto 4)
Alta participació en les activitats al voltant del 9 d’Octubre a Sagunt - (foto 5)

Les activitats que l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat enguany entorn de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana van finalitzar el dimecres, 9 d'Octubre, després de dos setmanes amb la processó cívica del Dia de la Comunitat. Diferents associacions i col·lectius locals han col·laborat durant dos caps de setmana per a dur a terme diversos esdeveniments de caràcter cultural, festiu i folklòric.

La regidora de Cultura i de Festes, Asun Moll, ha agraït la participació i la col·laboració de les diferents associacions en els actes al voltant del 9 d’Octubre i ha felicitat la gran participació tant pel que fa als actes de Moros i Cristians com al Mercat Medieval i a la processó cívica del 9 d’Octubre per part de la ciutadania de Sagunt i de visitants. “Hem tingut una àmplia agenda cultural plena d'activitats de folklore, teatre i música, molt atraient cultural, turística i patrimonialment”, ha manifestat la regidora, qui ha recordat que enguany com a novetat l'Ajuntament de Sagunt ha col·laborat en el tradicional arròs amb fesols i naps organitzat per l'Asociación Porteña Hoguera de San Antón el dia gran de la festa.

La programació proposada per a enguany va començar el dissabte 21 de setembre amb el concert Retrobem la nostra música, un concert oferit per la Unión Musical Porteña, qui li passà el testimoni a la Lira Saguntina el passat 28 de setembre, ja que van interpretar el mateix concert però en ubicacions diferents.

També cal destacar el Mercat Medieval que enguany ha comptat amb una major participació, amb una cuidada ambientació, així com amb espectacles teatralitzats. Cavallers amb armadura, grups de percussió i diferents llocs de gastronomia i artesania van omplir els carrers del centre històric de la ciutat.

El divendres 27 de setembre va tindre lloc el pregó de les Festes de Moros i Cristians, oferit per l'alcalde de Sagunt, que va donar peu a totes les celebracions que es van organitzar com el Dia de l’Alardo, el Despullament del Moro, l'Entrada de Moros i Cristians amb un recorregut diferent a anys anteriors, el Dia de la Conquesta, els menjars i els sopars de germanor, entre d’altres.

Enguany l'Ajuntament de Sagunt també va organitzar activitats en el nucli del Port de Sagunt, amb la col·laboració de diferents associacions, com un Mercat Popular en el passeig de la Gerència o representacions teatrals com el Premi Teatre Sainet Faller 2019 de l’A.C Falla Palleter o Separeu-vós junts! de la companyia La Dependent.

Pujar