elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els actes de la festivitat del 9 d’Octubre comencen hui amb la desfilada de Moros i Cristians

Els actes de la festivitat del 9 d’Octubre comencen hui amb la desfilada de Moros i Cristians
  • En l'acte institucional del 9 d’Octubre les medalles d'or s'entregaran a la Societat de Caçadors de Sagunt i a la Comunitat de Regants de Sagunt, i les de plata a Ángel Olmos Gauses i a Victoria Belis Herrera

Els actes culturals i festius emmarcats dins de la programació de la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, comencen hui divendres, 1 d'octubre, a les 18.30 hores amb la desfilada de l’Alardo protagonitzat per l'Associació de Moros i Cristians de Sagunt de trabucs i música, que recorrerà la plaça de l’Antiga Moreria, plaça Cronista Chabret, la plaça Major i altres carrers. A continuació, a les 21.30 hores a la Casa Municipal de Cultura tindrà lloc la representació teatral L’abraçada dels cucs de Cactus Teatre.

Els actes continuaran demà dissabte 2 amb el Despullament del Moro a les 20.00 hores a l'Església del Salvador i, d'altra banda, el diumenge 3, l'Associació de Moros i Cristians durà a terme les Ambaixades i batalla en el Teatre Romà de Sagunt. El diumenge la Lira Saguntina també oferirà el concert Retrobem la nostra música a les 19.00 hores a l'Auditori Joaquín Rodrigo.

La festivitat continuarà la següent setmana, el divendres 8 d'octubre a les 20.00 hores, amb Danses valencianes, de l'associació cultural Grup de Danses Els Fallers a l'Auditori de la plaça Doctor Peset Aleixandre-Triángulo Umbral, i a les 21.30 hores en el mateix lloc seran els Correfocs, a càrrec de La Diabòlica de Morvedre.

El 9 d'Octubre començaran els actes a les 12.00 hores amb el toc de campanes de tancament de portes de la Vila dels Campaners de Morvedre en la Plaça Major. A més a més, a les 13.00 hores tindrà lloc l'acte institucional de lliurament de medalles d'or i de plata que concedix l'Ajuntament de Sagunt a l'Auditori Joaquín Rodrigo. Este acte serà obert a la ciutadania, però estarà limitat en aforament per precaució.

Respecte a les medalles d'or entregaran, segons el reglament d'Honors i Distincions, a la Societat de Caçadors de Sagunt i a la Comunitat de Regants de Sagunt, i les medalles de plata s'entregaran a Ángel Olmos Gauses i a Victoria Belis Herrera.

A més a més, el dia gran continuarà amb dos mascletades simultànies a les 14.00 hores, una en l'avinguda Pianista Mario Monreal de Sagunt i l'altra en la plaça Doctor Peset Aleixandre-Triángulo Umbral del Port de Sagunt. El dia finalitzarà amb la Renaixença que oferix el grup de Danses de Morvedre a les 19.30 hores. Així mateix, es mantindrà la iniciativa de projectar la Senyera a l'Ajuntament de Sagunt i en la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt en esta jornada tan assenyalada.

Així, el diumenge 10 tindrà lloc a les 12.00 hores Danses Valencianes, de l'Asociación Cultural Danses Valencianes El Puerto a la Casa Municipal de Cultura i a les 20.00 hores serà A la fresca, del Teatre de Carrer Anna Confetti en la plaça de la Concòrdia. D'altra banda, el dilluns 11 tindrà lloc l'actuació de música Carrer (en valencià), de No Falla als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori.

Finalment, l'últim dia d'actes serà el dimarts 12 d'octubre, que començarà a les 12.30 hores amb el Festival de Jotas Aragonesas de la Casa de Aragón en el Centre Cultural Mario Monreal i continuarà a les 13.30 hores amb Desde el corazón baturro, del Centro Cultural y Recreativo Aragonés en el Teatre de Begoña. Finalment, a les 19.00 hores la Casa Municipal de Cultura acollirà Dansa i música folklòrica aragonesa, d'Alma con la Jota.

Pujar