elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Acció Ecologista-Agró: "Parc Sagunt II, tan innecessari com negatiu per a la nostra natura"

  • La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat tramita actualment el desenvolupament urbanístic de l'Àrea Especial Logística de Sagunt

"Des del punt de vista ecològic i paisatgístic, este projecte suposa la definitiva desconnexió espacial de les muntanyes litorals amb la costa i l'increment del profund aïllament al qual està sotmesa la Marjal dels Moros, espai natural d'incalculable valor i catalogat com d'especial protecció dins de la Xarxa Natura 2000".

Des del punt de vista socioeconòmic, a més a més, "representa una aposta incerta pel sector logístic, en moments de grans incerteses en l’àmbit internacional, i un ús poc eficient del sòl industrial existent ja en altres polígons del municipi de Sagunt (Camp de Morvedre, València), amb nivells d'ocupació reals per sota del 30% en alguns casos".

"En el procés d'informació pública al qual va ser sotmés l'esborrany d’este projecte, dins del procés d'Avaluació Ambiental Estratègica, des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre ja vam expressar els nostres grans dubtes referents als impactes ambientals que suposaria la urbanització i posterior posada en marxa d’esta l'àrea logística, tal com està planejada actualment".

"Entre altres al·legacions, ens preocupa l'augment del trànsit rodat i la manca de previsió en el disseny de plans de mobilitat, la falta d'estudis sobre contaminació lumínica, el risc que suposa el gran consum de recursos hídrics que es preveu o la insuficient proposta de corredors biològics en relació a l'envergadura de la superfície que es pretén modificar".

En este sentit des d’AE-Agró Camp de Morvedre "destaquem la importància de protegir les àrees naturals que encara existixen a la comarca i, en concret, la necessitat de protegir d'una vegada per sempre el conjunt de muntanyes litorals compreses en la proposta de Paisatge Protegit Palància-Belcaire que, malgrat estar en mans de la Generalitat Valenciana des de fa anys i comptar amb el suport dels tretze municipis implicats, seguix inexplicablement aparcada en un calaix".

En un context d'Emergència Climàtica com l’actual, "és necessari parar-se a pensar en quins projectes paga veritablement la pena invertir els diners públics i prioritzar estratègies que puguen contribuir a frenar el col·lapse climàtic, que serà inevitable si no canviem de rumb i construïm alternatives basades, per exemple, en la relocalització industrial, el turisme sostenible o l'agricultura ecològica".

Per esta raó, "des d’AE-Agró hem elaborat un vídeo breu, amb el qual volem fer reflexionar a la ciutadania i les administracions sobre el desgavell climàtic i ambiental que suposa urbanitzar Parc Sagunt II. Si penses com nosaltres i a més a més consideres urgent protegir els nostres espais naturals, ajuda’ns a difondre este vídeo. Compartix-lo a les xarxes socials i difon el missatge!!! Parem el CO2l·lapse!!!"

Pujar