elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'activa l'alerta per pluges i tempestes a les províncies d'Alacant i València

S'activa l'alerta per pluges i tempestes a les províncies d'Alacant i València
  • Al litoral nord d'Alacant i litoral sud de València es poden acumular 80 l / m2 en 12 hores i podran superar-se els 100 en 24 hores

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) de la Comunitat Valenciana, s'ha activat l'avís taronja al litoral sud de València i nord d'Alacant, i avís groc al litoral sud d'Alacant, per precipitacions que poden acumular de 20 a 40 l / m2 en una hora per a aquest divendres 22 d'octubre.

A partir de la propera matinada, es poden produir precipitacions acompanyades de tempesta que ocasionalment poden tenir intensitat forta o molt forta al litoral de la meitat sud i que podrien ser localment persistents.

Al litoral nord d'Alacant i litoral sud de València es poden acumular 80 l / m2 en 12 hores i podran superar localment 100 a 24 hores. El difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Per demà, divendres 22 d'octubre, s'espera un cel ennuvolat o cobert amb precipitacions, ocasionalment forts o molt forts i acompanyades de tempesta al litoral, i que podrien ser localment persistents al sud de València i nord d'Alacant. A la resta, ennuvolat sense descartar precipitacions disperses a la primera meitat del dia, tendint a poc ennuvolat.

Les temperatures patiran un descens generalitzat, notable en la meitat sud; les mínimes es donaran a la fi de el dia.

El vent de nord-est serà moderat al litoral, amb intervals de fort en el litoral d'Alacant, i fluix a l'interior; al nord de Castelló, vent de nord-oest moderat.

Per al dissabte 23 d'octubre, en la meitat sud de la Comunitat tindrem intervals ennuvolats amb probabilitat de precipitacions en els litorals en la primera meitat del dia, ocasionalment amb alguna tempesta, tendint a poc ennuvolat a la tarda. A la resta, poc ennuvolat o serè.

Les temperatures mínimes continuaran en descens; màximes sense canvis o en lleuger ascens.

Al litoral d'Alacant, el vent de nord-est serà moderat amainant a la tarda; en la resta, vent variable fluix, amb nord-oest fluix a moderat a primeres hores al nord de Castelló.

Per al diumenge 23 d'octubre, el cap de setmana finalitzarà amb el cel poc ennuvolat o clar al matí, amb intervals de núvols mitjans i alts a la tarda. A l'interior de la meitat sud, probables bancs de boires o núvols baixos matinals.

Les temperatures mínimes continuaran sense canvis o en descens; màximes sense canvis.

El vent serà variable fluix, amb predomini de la component est a la tarda.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències de el Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), davant l'alerta per pluges i tempestes en zones de l'est i sud-est peninsular i de les Balears ha enviat les següents recomanacions per a la població.

Davant pluges intenses

Si va conduint, disminueixi la velocitat, extremeu les precaucions i no s'aturi en zones on pugui discórrer gran quantitat d'aigua.
Si ha de viatjar, procureu circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s'ha de tenir en compte el lloc on s'aparquen els vehicles. El ràpid ascens de el nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns aliens i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
Si comença a ploure de manera torrencial, pensi que hi ha risc d'inundació.
No travessi amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver sota de l'aigua i localitzeu els punts més alts de la zona. No intenti salvar el seu automòbil enmig d'una inundació.
Si es troba al camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i turons, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.
No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Davant el risc de tempestes

El perill de les tempestes per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, pel que és convenient col·locar-se prop dels edificis per protegir-se. En els habitatges s'aconsella evitar els corrents d'aire. Si va conduint, un vehicle tancat pot ser un bon refugi.
Si la tempesta el sorprèn al camp, eviti córrer i romandre en llocs elevats, com els alts dels turons, carenes o divisòries. No es refugiï sota els arbres i allunyeu-vos de filats i objectes metàl·lics.

Pujar