Castellano

Rocafort ofereix la seua plena col·laboració davant l'arribada de l'Aquarius

Rocafort ofereix la seua plena col·laboració davant l'arribada de l'Aquarius

  Rocafort, declarat poble refugi el 2015, ofereix a la Generalitat i a l'Ajuntament de València la seua plena col·laboració per a atendre les més de 600 persones que arribaran diumenge a bord del vaixell Aquarius.

  Davant la possibilitat que després de la primera fase d'acolliment al port, s'allotge els refugiats en diferents municipis, entre ells Rocafort, l'Ajuntament treballa amb València en un protocol d'actuació. "Rocafort sempre ha sigut un poble obert, solidari i compromès, perfecte per a l'acolliment de famílies i xiquets. Estem a total disposició del Consell i de València per a atendre qualsevol necessitat", apunta l'alcalde, Víctor Jiménez.

  Aquests últims dies, a més a més, són molts els veïns que de manera particular han mostrat al consistori la seua disposició per a ajudar a atendre aquests migrants. Per a facilitar la col·laboració, l'Ajuntament ha obert l'adreça de correu electrònic ayudarefugiados@rocafort.es a través de la qual organitzar i canalitzar les mostres de solidaritat. Així mateix, el consistori ha habilitat un espai en la Casa de Cultura per a la recollida de tot el que indiquen necessari des de la coordinació del dispositiu de la Generalitat.

  La declaració de Rocafort com a ciutat refugi va ser aprovada pel ple municipal de setembre de 2015 com a resposta a la crisi humanitària actual i per preparar la localitat per a acollir i assistir a les persones refugiades, proveir-les dels serveis necessaris i garantir els seus drets.

  En aquest sentit, el municipi està col·laborant amb l'Ajuntament de València per a adequar el Casal d'Esplai com a centre d'acolliment. Aquesta setmana València ha presentat un projecte d'actuació per a actualitzar l'espai a la normativa i que puga funcionar i atendre les persones durant les 24 hores.

  Rocafort s'ofereix per a participar en el procés d'acolliment de les persones refugiades i sol·licitants d'asil afavorint la seua integració social i cultural, així com atenent els menors en centres educatius o a les persones que necessiten de la sanitat pública i els serveis socials.

   

  Pujar