21 de gener de 2021 21/1/21

PACMA denúncia de nou el maltractament animal en el tir i arrossegament

PACMA denúncia de nou el maltractament animal en el tir i arrossegament - (foto 1)
  • El Partit Animalista constata i insisteix que el maltractament animal en el tir i arrossegament és la norma i no l'excepció.

El Partit Animalista denúncia, una vegada més, el maltractament als cavalls utilitzats en el tir i arrossegament. PACMA va gravar com diumenge passat 11 d'agost en la població valenciana de Riba-roja de Túria un cavall es va desplomar d'esgotament després de ser obligat a arrossegar un carro carregat de sacs per una pista d'arena.

«Aquest vídeo és una altra mostra més que el maltractament animal en el tir i arrossegament és la norma, no l'excepció«, denúncia Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

«En el Partit Animalista hem estat quasi un any sense acudir a documentar cap campionat de tir i arrossegament, i en el primer al qual hem anat després de tot aquest temps hem sigut testimonis d'unes imatges que encongeixen el cor a qualsevol que tinga un mínim d'empatia i respecte pels animals».

No és la primera denúncia pública que duen a terme des del partit, perquè fa tan sols unes setmanes també es va fer públic un vídeo on es veia a un animal patir per aquesta pràctica. Hui, tal com apunten des de PACMA, la polèmica continua viva i es lamenten que aquesta pràctica aquest “subvencionada amb diners públics”.

El Partit Animalista va publicar fa ara dos anys unes duríssimes imatges gravades en diversos campionats de tir i arrossegament en diferents poblacions valencianes, que recollien punyades al cap als cavalls, colps en els testicles, puntades, insults… Des de llavors, el món del tir i arrossegament ha “intentat defensar-se davant les crítiques de l'opinió pública argumentant que ja no es permet el maltractament a l'animal ni l'ús de la vara per a ‘motivar’ als cavalls”.

No obstant això, Raquel Aguilar apunta al fet que això no són més que meres excuses, «perquè el tir i arrossegament és maltracte animal en si mateix. Encara que no es colpejara a l'animal durant la prova, obligar un cavall a arrossegar un carro que pot arribar a triplicar el seu pes per una pista d'arena sota una temperatura de 40 graus és violència contra els animals«.

PACMA assegura que continuarà denunciant aquesta pràctica i reivindicant davant la Generalitat Valenciana «la fi de la utilització dels cavalls per a la diversió d'uns pocs», conclou Aguilar.

Pujar