Castellano

Desallotgen una urbanització de Riba-roja per l'avanç d'un incendi

Desallotgen una urbanització de Riba-roja per l'avanç d'un incendi
  • Els bombers tracten d'extingir les flames prop de la Urbanització Masia de Traver

MÉS FOTOS
Desallotgen una urbanització de Riba-roja per l'avanç d'un incendi - (foto 2)

La Policia Local de Riba-roja ha evacuat la vesprada del dijous als veïns residents en diversos habitatges de la Urbanització Masia de Traver per l'avanç d'un incendi forestal que amenaçava als habitatges.

Segons ha informat 112, s'han desallotjat els habitatges de manera preventiva, mentre els bombers del Consorci Provincial tracten d'atallar les flames en la zona del barranc de la Pedrera, al costat del riu Túria.

Per part seua, des de l'Ajuntament han explicat que el foc evoluciona favorablement i no ha produït danys personals. De fet, sobre les 18.45 hores Emergències ha informat que s'han retirat quasi tots els mitjans aeris utilitzats, a excepció d'un helicòpter, i s'ha aconseguit estabilitzar el focus.

Fins al lloc de l'incendi, iniciat en el marge de la carretera CV-370, s'han arribat a mobilitzar un ampli dispositiu amb tres unitats dels bombers forestals de la Generalitat i tres autobombes, dos avions, tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers, tres brigades de bombers forestals de la Diputació i tres helicòpters, un d'ells de la brigada helitransportada de la Generalitat.

A més, a petició dels bombers s'ha sol·licitat la presència dels avions amfibis del Ministeri per a col·laborar en les tasques d'extinció, encara que finalment no han hagut d'intervenir. Cal recordar que prop de la urbanització es troba el paratge forestal de la Vallesa, que comparteix amb el municipi de Paterna. A més, la proximitat als habitatges ha obligat Emergències a establir la situació 1 pel perill que es cremaren els xalets més pròxims al barranc.

La Direcció General de Trànsit, per part seua, ha advertit als conductors que circulen per la CV-370 de la gran quantitat de fum situat sobre aquesta via, la qual cosa ha dificultat la visibilitat des de la zona de la Presa i fins a Riba-roja. Una fumera que també ha arribat a complicar la visibilitat en l'A-7.

Pujar