Castellano

Les restriccions i la cinquena onada desplomen l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana

Les restriccions i la cinquena onada desplomen l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana
  • El positiu el trobem en la programació aèria amb el Regne Unit per a l'agost

Les mesures restrictives posades en marxa pel Consell així com la mala evolució de les dades de contagis i incidència acumulada en els últims set dies, comencen a passar factura al sector hoteler que ha vist frenades les reserves i les ocupacions reals en aquest període. Així ho ha explicat la patronal hotelera HOSBEC, que explica que només València i Castelló poden mantenir les dades d'ocupació de la setmana anterior mentre que Benidorm i la Costa Blanca registren descensos de sis punts.

El punt positiu de l'anàlisi de les dades d'ocupació el trobem en les previsions per a aquesta setmana de juliol i que avança una recuperació de les reserves. El turista espanyol és el que està suportant les dades d'ocupació hotelera amb una fidelitat i empenta més que ressenyable.

L'obertura del mercat britànic encara no té efectes sobre l'ocupació hotelera, però les xifres que maneja HOSBEC sobre capacitat aèria programada són interessants: per al mes d'agost hi ha programats a hores d'ara 350.000 seients des dels aeroports del Regne Unit cap a l'aeroport d'Alacant -Elche, mentre que cap a València es preveuen 34.000 seients.

En ambdós casos, aquesta capacitat a l'agost representa el 70% sobre agost de 2019, últim exercici de normalitat turística. L'esperança del sector és que aquesta programació puga complir-se i no es cancel·le per efectes de la crisi sanitària.

Benidorm

Els hotels de Benidorm van registrar un 56,8% d'ocupació la passada setmana, un nivell 6 punts per sota del registrat la setmana prèvia . La gran majoria dels clients allotjats en hotels continua sent d'origen nacional, ja que representen un 88,6% de la quota.

Costa Blanca

Als hotels de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm), un 65,8% de les habitacions van estar ocupades entre el 12 i el 18 de juliol, un resultat que ha patit un descens molt similar a la registrada pels hotels de Benidorm en aquesta setmana (-6 punts). De tots els viatgers que s'han allotjat en hotels, un 86,1% segueix sent d'origen nacional; els estrangers només han suposat un 13,9% del total de la demanda.

València

Els hotels de València han fregat el 64% de habitacions ocupades durant la passada setmana, una dada similar al de les setmanes prèvies. Segons les dades recollides en aquesta enquesta, tot i que els clients espanyols segueixen representant la major part de la quota de la demanda a València, (68%), aquesta dada és menor cada setmana, de manera que el mercat estranger es va incrementant molt de mica en mica.

Al igual que ocorre en la resta de destinacions analitzats en aquest informe, els hotels reben un major nombre de clients durant el cap de setmana i s'han ocupat prop d'un 71,1% de les habitacions entre dissabte i diumenge a València.

Castelló

Castelló va registrar una ocupació hotelera del 72,5% durant la setmana 28 de 2021, una dada idèntic al de la passada setmana. La demanda és majoritàriament d'origen nacional, ja que un 90,5% de les habitacions van ser ocupades per turistes espanyols.

Pujar