Castellano

Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica"

Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica"
  • Héctor Illueca, s'ha reunit este diumenge a la nit a Requena amb la senadora Esther Roca i el regidor a Gandia, Nahuel González, en un acte en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves

MÉS FOTOS
Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica" - (foto 2)
Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica" - (foto 3)
Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica" - (foto 4)
Requena rep a Unides Podem "àvida de prosperitat econòmica" - (foto 5)

El diputat i candidat per la província de València d’ Unides Podem, Héctor Illueca, s'ha reunit aquest diumenge a la nit a Requena, juntament a la senadora i també candidata al Senat, Esther Roca, i el regidor a Gandia, Nahuel González, en un acte a l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves que s'ha centrat en aspectes econòmics, amb tímides mencions a una crisi venidora. La recaptació de l'estat, els drets laborals i la utilitat i representació territorial del Senat han copat la vetlada.

Illueca ha incidit en les seues preocupacions en matèria laboral, de les quals ha destacat que els governs anteriors «han enderrocat la negociació col·lectiva i els drets laborals». En una crida a pensar en les persones joves al nostre voltant, ha destacat com de «pobres» són, i que «viuen» dels «pisos» i «els diners que els familiars han pogut acumular». A més ha destacat la dificultat per a aquesta gent jove de trobar feina, especialment de qualitat, al que ha atribuït les baixes taxes de natalitat.

«Han convertit la nostra esperança de vida, una cosa positiva, en un problema per a finançar les pensions. El Pacte de Toledo ha de deixar de ser secret i incorporar a la societat civil, a pensionistes, perquè podríem pensar que oculten alguna cosa: retallar-les», ha destacat en matèria de pensions.

Per a lluitar contra aquestes i els altres retallades, planteja elevar la recaptació i igualar als nivells europeus, evitant tipus d'interessos baixos a grans companyies, així com combatent els mecanismes d'evasió fiscal. «Que Espanya siga un paradís fiscal evita la recaptació per als seus ciutadans, fet que porta a la dificultat per a finançar els serveis públics i als intents de retallar. Cal igualar-nos a Europa en un aspecte que la dreta i el PSOE no han volgut».

Esther López s'ha centrat en la importància de votar al Senat en aquestes eleccions, evitant «bloquejos» dels partits majoritaris, i assenyalant que els canvis que la ciutadania desitja per al Senat s'han de fer des del mateix. A més, ha incidit en la necessitat de «mantenir» i «millorar» els serveis públics en territoris amb menys població, un aspecte que es pot vertebrar des d'aquesta cambra.

Nahuel González ha valorat com «sense Unides Podem» no hi haurà «polítiques» per a la gent. Una cosa que explicava des del seu punt de vista local com a regidor. «Des del municipalisme de Gandia sabem què és governar amb el PSOE: li agrada governar amb la dreta i només quan nosaltres li podem exigir som capaços d'aconseguir fer polítiques».

El públic s'ha mostrat especialment interessat en la perspectiva de després del dia de les eleccions, el 10 novembre, en la reducció de la jornada laboral a 34h i en l'aplicació d'un tipus progressiu als autònoms basat en la proporcionalitat amb l'ingrés.

Pujar