elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escola d'Enologia de Requena facilita la inserció laboral del seu alumnat

    L'Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez Martín de Requena, dependent de la Diputació de València, ha organitzat la primera edició del Curs Oficial de Control de Predadors, una capacitació molt demandada per a poder treballar en els vedats de caça.

    El curs, organitzat per l'Escola de Caça i Naturalesa de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana (FCCV), ensenya com equilibrar els nivells de població d'animals per a la caça, com són el conill, la perdiu i la llebre, i aquelles que suposen un risc per a aquestes espècies, com la rabosa o la urraca. "Els vedats necessiten el permís de la Conselleria de Medi Ambient per a capturar els animals, per la qual cosa aquesta titulació obri portes als nostres alumnes per a trobar treball", assenyala Miguel Valiente, professor del curs.

    La titulació és obligatòria per a aquells professionals que realitzen controls poblacionals d'espècies predadores 'autòctones', encara que durant el curs també s'aborda el problema que ocasionen espècies 'invasores', com és el cas del visó americà. Concretament, les espècies invasores han sigut introduïdes i, després de trobar un sistema adequat en el qual desenvolupar-se, desplacen a aquelles pròpies de l'entorn, generant un problema ecològic.

    El número d'alumnes assistents al curs ha sigut de 27, dels quals 13 són alumnes matriculats en algun dels cicles forestals de l'Escola de Requena, en la qual imparteixen ensenyaments forestals des de 1994.

    Tres dies de convivència amb experts

    Durant tot el cap de setmana, els alumnes es van desplaçar a la muntanya, en els voltants del municipi de Requena, per a ser instruïts per experts en el control de predadors sota la tutela del professor del mòdul en gestió cinegética, Miguel Valiente.

    Josep Escandell, director de l'Escola de Caça i Naturalesa, va tractar aspectes relatius a la identificació, biologia i ecologia de les espècies, així com les interacciones entre predador i presa. Per la seua part, Enrique Francés, professional de control de predadors, va instruir als alumnes sobre com realitzar les pràctiques de col·locació de mitjans de retenció homologats.

    Ja en l'última jornada, el capità de la Guardia Civil, Antonio Carrillo, va desenvolupar els aspectes legals de l'activitat relativa a la figura de guarda jurat de caça i l'habilitació per al control de predadors, a més d'abordar la normativa legal vigent.

    Pujar