Castellano

Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors

Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors
  MÉS FOTOS
  Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors - (foto 2)
  Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors - (foto 3)
  Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors - (foto 4)
  Una llevaneu de la Diputació neteja l’accés a un alberg en el qual romanen aïllats 40 xiquets i professors - (foto 5)

  Una llevaneu de la Diputació de València s'ha desplaçat aquest divendres a Requena a l'àrea d'accés a un alberg en el qual han quedat aïllats al voltant de 40 xiquets i professors a causa del temporal. Es tracta de la zona en la qual se situa el campus educatiu Moragete, prop de la pedania requenenca de Casas del Río, en la carretera CV-442. La màquina de la institució treballa per buidar la via de neu perquè les persones retingudes puguen recórrer la carretera de camí de tornada a les seues cases.

  L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta taronja per neu a l'interior nord de València i per pluges en tot el litoral de la província. Un gran nombre de carreteres de la xarxa provincial es mantenen tancades o tallades en alguns dels seus trams per l'acumulació de neu o a causa de les fortes pluges. La demarcació de Villar del Arzobispo és una de les més afectades. En la comarca del Rincón de Ademuz i Los Serranos totes les vies es troben impracticables per l'acumulació de neu, en aquesta última sobretot a partir de Higueruelas.

  Una altra de les demarcacions més afectades és la d'Utiel-Requena. Romanen tancades al trànsit per neu la CV-436 en l'accés a Sant Benito des de la N-330; la CV-437 en l'accés a Alpera des de la N-330; la CV-441 des de Jarafuel a la CV-440, la CV-391 de Requena al Remei, la CV-392 d'Utiel a las Nogueras, la CV-395 de Requena a Villar del Arzobispo, la CV-444 accés nord a Campo Arcis, la CV-431 de la Portera a Requena i la CV-442 en l'accés a Casas del Río des de la N-330, on s'ha registrat l'incident del campus educatiu de Moragete.

  En la demarcació de L'Alcúdia de Crespins les carreteres que romanen tancades al trànsit per neu són la CV-584, d'Enguera a Casas de Benalí; la CV-589 de Moixent a CV-590; la CV-794 de Bocairent a Alcoi; la CV-652 de Moixent a Fontanars dels Alforins; la CV-654 de Fontanars dels Alforins a CV-652; la CV-651 de Moixent a Aielo de Malferit; la CV-657 de Moixent a Beneixama; en la demarcació d'Alzira està tancada per inundació la carretera CV-543 d'accés a Cogullada des d'Alberic.

  En la demarcació de Buñol també hi ha diverses vies tallades: la CV-388 en l'accés oest a Siete Aguas, la CV-425 de Buñol a la N-330, la CV-428 en l'accés a Cortes de Pallás i la CV-429 de Macastre a la Portera. Pel que fa a la demarcació de Bétera-Serra també hi ha un tram tallat entre Alfara del Patriarca i Vinalesa en l'encreuament amb el barranc del Carraixet, en el punt quilomètric 0.850.

  A més cal circular amb especial precaució en la CV-655 i CV-656 de Fontanars dels Alforins al Pou Clar, en el camí de domini públic CV-5741 de Carcaixent al Forn de la Punta, en la CV-446 enllaç de la N-322 amb la N-330 per Los Duques, en la CV-470 d'Utiel a Mira, i en la CV-435 de Real a Dos Aguas, des de l'encreuament amb la carretera CV-422 fins a la intersecció amb la CV-580.

  El dispositiu especial de la Corporació provincial inclou una vintena de vehicles, entre ells retroexcavadores i màquines llevaneu, i un equip de 400 persones, incloent efectius de les brigades de Divalterra, uns mitjans que, en paraules del diputat Pablo Seguí, es troben a la disposició dels ajuntaments. Des de l'Àrea de Carreteres s'ha assenyalat que les vies romandran tancades mentre no estiguen practicables o per precaució, i seran obertes 'tan aviat com siga possible ' i sempre que la situació de fred i neu vaja millorant.

   

  Pujar