24 d’octubre de 2020 24/10/20

La Fira de l'Embotit de Requena ens proposa el Primer Ruteo de Vi i Tapa

La Fira de l'Embotit de Requena ens proposa el Primer Ruteo de Vi i Tapa - (foto 1)
  • L'emblemàtica cita enogastronòmica se celebrarà de 7 al 9 de febrer en el Recinte Firal

MÉS FOTOS
La Fira de l'Embotit de Requena ens proposa el Primer Ruteo de Vi i Tapa - (foto 2)
La Fira de l'Embotit de Requena ens proposa el Primer Ruteo de Vi i Tapa - (foto 3)

Ni el fred -se celebra en un espai climatitzat- ni la distància -transporte especial per tren i autobús fins a la localitat- poden ser excusa per a perdre's l'emblemàtica Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, que se celebrarà en aquesta localitat del 7 al 9 de febrer, i que compleix ja 27 edicions.

Llonganissa, xoriço, molles i una infinitat de propostes per al paladar, totes elles maridades amb el millor vi de Requena, són sens dubte el pol d'atracció per a una cita enogastronòmica que, per si no fos prou, ens porta enguany una gran novetat: el Primer Ruteo Vi i Tapa, que tindrà lloc de l'1 al 9 de febrer i en la qual una desena de bars i restaurants locals oferiran una tapa creativa maridada amb una copa de vi de la DOP Utiel-Requena, a un preu que no superarà els 4 €.

Requena es converteix, per tant, un any més, en la capital de l'embotit, el vi i l'hospitalitat. Així ho explicava aquest dijous l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, en la presentació oficial de la Mostra que ha tingut lloc en el Mercat de Colón: “La Mostra va unida a l'embotit, a la tradició i, en definitiva, a aliments de gran qualitat, però sobretot és una experiència completa que viuen tots aquells que s'acosten a Requena a degustar les meravelles gastronòmiques i a gaudir la nostra riquesa cultural”.

Com funciona la Mostra?

La Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena posarà a la disposició dels visitants més de 6.000 tiquets de degustacions, el preu de les quals serà de 8€ el divendres i 10€ el dissabte i diumenge. Cada tiquet oferirà quatre degustacions d'embotit, una de fleca, una dels plats de cullera, tres de beguda i una entrada a un monument o museu de la ciutat, a gaudir qualsevol dia de l'any. L'horari de la Mostra de l'Embotit de Requena serà el divendres de 12 a 21 hores, el dissabte de 10 a 21 hores i el diumenge de 10 a 19 hores.

El transport es posarà a la disposició dels visitants a la Mostra durant aqueixos dies. De fet, tots aquells que acudisquen amb tren o en AVE, obtindran un 10% de descompte en les seues compres de productes en el recinte firal. Renfe augmentarà el nombre de places amb descomptes promocionals els dies de la Mostra en els bitllets d'AVE des de Madrid i Conca. Per a completar el pla de mobilitat, l'Ajuntament de Requena habilitarà autobusos gratuïts des de l'estació de l'AVE al recinte firal i del recinte firal als principals monuments de la ciutat.

A l'acte també ha assistit Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme. “Es tracta de gaudir, de beure, de menjar, però sobretot descobrir i redescobrir un territori que té molt a dir, que té un passat que aporta autenticitat i que a més també té molt futur”.

Agenda completa durant tot el cap de setmana

Com cada any, la Mostra de l'Embotit de Requena alternarà gastronomia amb diferents actes culturals. El divendres dia 7, des de les 18 hores, se succeiran diferents actuacions protagonitzades per l'associació Majors amb Alegria i l'Escola de Dansa Mireia Cabau. Aqueix mateix dia, en el Teatre Municipal, actuarà Pep Gimeno ‘Botifarra’ amb la Banda de la Societat Musical Santa Cecilia de Requena, dins del Circuit de la Música Valenciana de l’Institut Valencià de la Cultura.

El dissabte s'entregaran els premis I Ruteo Vi i Tapa Ferevín a la millor tapa i, a la nit, l'activitat es traslladarà al Teatre Municipal, on actuaran Ana Morgade i Canco Rodríguez, amb l'espectacle ‘Conductes alterades’.

El diumenge tindrà lloc el tradicional concurs de Cachulí als voltants del recinte firal, actuarà el grup Cantares Vells i, previ a la clausura, s'entregaran els premis del concurs creatiu ‘L'embotit de la meua localitat’.

Pujar