20 de gener de 2021 20/1/21

Els Elaboradors de Cava de Requena busquen un altre nom després del rebuig del triat: 'Altos de Levante'

Requena, la capital del cava valencià
Requena, la capital del cava valencià
  • El nom no va agradar a la Consellera d'Agricultura i hauran de triar altres paraules davant la impossibilitat d'utilitzar “Requena” o “València”

El sector de cava a Requena està vivint uns dies convulsos després de l'elecció del seu nou nom: 'Altos de Levante'. Aquestes paraules han sigut triades davant la impossibilitat que tenen els responsables d'utilitzar “Requena” o “València” perquè pertanyen a altres denominacions d'origen que ja ho utilitzaven amb anterioritat. Aquesta elecció ha suposat un clima crític, ja que no ha agradat en la Generalitat Valenciana i ha sigut la pròpia Consellera d'Agricultura, qui s'ha manifestat públicament per a afirmar que l'administració pública valenciana “no té ni veu ni vot en la decisió” i afirma que “les nostres preferències de noms no han sigut considerades finalment pels elaboradors”.

A la crítica s'ha sumat Javier Navarro, responsable de l'associació sectorial de vins de la Unió de Llauradors, qui ha qüestionat la decisió del consell de reguladors del cava en triar aquest nom.

L'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena està presidida per Emilio Expósito i ha sigut l'encarregada de rectificar i anunciar públicament que modificaran el nom de ‘Altos Levante’ davant la situació ocasionada.

En el comunicat oficial que han emés posen l'accent principalment a la impossibilitat que tenen d'utilitzar les paraules “Requena” i “València” en el seu nom, la qual cosa facilitaria molt més la seua identificació i la seua identitat per la relació territorial que mantenen amb aquestes denominacions.

Per tant, el cava de Requena està a l'espera de trobar una denominació que s'adeqüe a les condicions i que ademés puga identificar-lo fàcilment, ja que la que havia triat després de sis mesos de treball la modificaran perquè la nova “constate l'origen del producte, identifique als viticultors i professionals implicats en l'elaboració del cava de Requena i servisca per a afermar-se en els mercats internacionals amb una denominació que situe els nostres caves en el mapa de manera clara i concisa”.

Pujar