Castellano

La Diputació forma el seu alumnat forestal amb un simulador de maquinària avançada en silvicultura

La Diputació forma el seu alumnat forestal amb un simulador de maquinària avançada en silvicultura
  • El professorat de l'Escola de Viticultura de Requena dirigix un curs especialitzat per a l'alumnat dels cicles Mitjà i Superior de Forestals que s'imparteixen en el centre

MÉS FOTOS
La Diputació forma el seu alumnat forestal amb un simulador de maquinària avançada en silvicultura - (foto 2)
La Diputació forma el seu alumnat forestal amb un simulador de maquinària avançada en silvicultura - (foto 3)

L'alumnat forestal de la Diputació de València podrà completar la seua formació pràctica amb un simulador d’autocarregadora i processadora forestal ubicat a l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena (EVER). Este curs de Mecanització Forestal s'integra en la formació pràctica corresponent tant al cicle de ‘Tècnic Mitjà en Aprofitament i Conservació del Medi natural’ com al de ‘Tècnic Superior en Gestió Forestal i del Medi natural’, que s'impartixen en el centre educatiu de la Diputació de València.

La diputada responsable de la EVER, Eli García, ha assistit este matí a una demostració pràctica de les possibilitats que oferix esta innovadora maquinària, junt amb l'alcalde de Requena, Mario Sánchez. La responsable provincial ha incidit en “el doble benefici que suposa la formació amb este simulador: d'una banda oferix la possibilitat de recrear tècniques de treball en camp obert sense necessitat d'eixir de l'Escola, i d’altra, la destresa en el seu maneig possibilita a l'alumnat un plus a l'hora de buscar treball”.

També han estat presents el director de l’escola, Pedro Navarro, l'equip docent i alumnat del centre formatiu, així com el director de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, Vital García-España.

Treballs en terreny forestal

El simulador de l'Escola de Requena recrea de manera fidedigna els treballs de tall, eliminació de rames, trossejament, descorfament i extracció d'arbres als boscos.

A més, amb xicotetes modificacions, permet traure totes les rames i copes dels arbres tallats de manera ràpida, segura i reduint el risc d'incendis.

Per a això, es reproduixen estos treballs en una cabina, que gràcies a un complex sistema hidràulic, simula la conducció i totes les irregularitats dels terrenys forestals per a fer més realista la simulació.

Millor eixida laboral

Les pràctiques amb el simulador d’autocarregadora i procesadora forestal permeten l'aprenentatge d'este tipus de maquinària, cada vegada més estesa al món professional de la gestió de la vegetació.

Per això, la destresa en el seu maneig suposa un avantatge a l'hora d'accedir a un mercat laboral que cada vegada demanda una major especialització en els treballs.

El simulador pertany a l'empresa Forest Pioner, el personal tècnic de la qual ha format prèviament a l'equip docent de l'escola perquè el propi professorat puga impartir el mòdul de Mecanització Forestal.

Pujar